Studenten Wiskunde
Beste Studies EW 2023

MasterspecialisatieMathematics

Wiskunde opent de deur naar een breed scala aan carrièremogelijkheden. Deze master stelt je in staat je eigen op maat gemaakte programma samen te stellen en je te specialiseren in veel verschillende vakgebieden, binnen zuivere wiskunde, toegepaste wiskunde en wiskundige fysica.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Verbeter je vaardigheden in zuivere wiskunde, toegepaste wiskunde of wiskundige fysica onder de nauwe begeleiding van onze onderzoekers.
  • Je krijgt uitstekende begeleiding, inclusief je eigen persoonlijke mentor binnen de afdeling Wiskunde.
  • Je kunt een van de kerntracks kiezen of wiskunde combineren met andere wetenschapsgebieden in interdisciplinaire synergiesporen.
  • Je leert je medestudenten snel kennen via onze zeer actieve studievereniging Desda.
  • De masterspecialisatie is de afgelopen jaren bekroond met de hoogste onderscheidingen in de Elsevier Beste Studies-ranglijsten.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Zodra ik mijn masterdiploma heb behaald, wil ik graag verdergaan in het veld van cryptografie.
Tjitske Koster
Tjitske Koster Student Het verhaal van Tjitske
Kennismaken

Wat ga je leren?

De afdeling Wiskunde in Nijmegen heeft een expertise in een breed scala aan gebieden binnen de zuivere wiskunde, toegepaste wiskunde en wiskundige fysica. Binnen alle tracks kun je kiezen uit een groot aantal vakken en je eigen op maat gemaakte programma samenstellen. Naast de training in moderne wiskunde ontwikkel je een volledig scala aan overdraagbare vaardigheden die zeer gewild zijn in alle carrièrepaden. Je kunt je specialiseren binnen een onderzoeksgebied in de wiskunde, of kiezen voor een van de synergietracks, als je geïnteresseerd bent in interdisciplinaire toepassingen. De synergietracks verbinden wiskunde met andere wetenschapsgebieden.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

In bijna alle sectoren zijn analytische vaardigheden zeer gewild en wiskundigen zijn gewilde werknemers in de industrie, bankwezen, technologie en dienstverlening, evenals in management, advies, onderzoek en onderwijs. Een master in Mathematics laat potentiële werkgevers zien dat je doorzettingsvermogen, geduld en oog voor detail hebt, evenals een hoog niveau van analytische en probleemoplossende vaardigheden.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

Het onderzoek dat je uitvoert voor je masterscriptie hangt af van de track die je kiest. Binnen de kerntracks sluit je je aan bij een van de onderzoeksgroepen binnen de afdeling Wiskunde. Binnen de synergietracks werk je aan een interdisciplinair project met andere disciplines, zoals (astro)fysica of computing science. Het is ook mogelijk om een stage te doen bij een bedrijf of een overheidsinstelling. De Radboud Universiteit heeft contact met veel bedrijven en kan je helpen een passend project te vinden.

Lees meer

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld