Studieprogramma

De master Mathematics duurt twee jaar en wordt gegeven aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Het curriculum is zeer flexibel en kan worden afgestemd op basis van je persoonlijke interesses. Je begint door een van de zes tracks te kiezen en kunt verder specialiseren op basis van je voorkeuren en achtergrond.

Kerntracks:

 • Zuivere Wiskunde
 • Toegepaste Wiskunde
 • Mathematische Fysica

Synergietracks:

 • Mathematics of Computer Science
 • Mathematics of Data Science
 • Gravity+ (meer informatie)

Studieprogramma

 • Pure Mathematics

  Pure Mathematics richt zich voornamelijk op vraagstukken die voortkomen uit de wiskunde zelf en wordt vaak beschouwd als het domein van het meest abstracte wiskundige denken. We bieden cursussen aan die sterk verbonden zijn met moderne onderzoeksontwikkelingen. Dit spoor omvat een zeer breed scala aan kerngebieden, waaronder algebra, analyse, meetkunde, topologie, getaltheorie en logica.

  Bekijk jaarprogramma
 • Applied Mathematics

  De track Applied Mathematics behandelt de moderne theorieën en technieken die nodig zijn om verschijnselen in echte toepassingen te modelleren, analyseren en onderzoeken. Je kunt kiezen uit een breed scala aan vakken in Toegepaste Analyse, Toegepaste Stochastiek en Numeriek en Berekening. De afdeling Mathematics heeft een sterke verbinding met andere vakgebieden zoals biologie, natuurkunde, geneeskunde en neurowetenschappen.

  Bekijk jaarprogramma
 • Mathematical Physics

  Mathematical Physics brengt je up-to-date in moderne wiskundige natuurkunde en bereidt je voor op onderzoek binnen een (of beide) van de twee grote fundamentele theorieën van de natuurkunde, namelijk algemene relativiteitstheorie en kwantumveldentheorie. Je kunt profiteren van de nabijgelegen afdelingen astrofysica en hogere-energiefysica, die hun eigen Masterspecialisatie hebben in Deeltjes- en Astrofysica, waaruit je keuzevakken kunt volgen.

  Bekijk jaarprogramma
 • Synergietracks

  Onze synergietracks zijn interdisciplinaire programma's die wiskunde verbinden met andere wetenschapsgebieden: Mathematics of Computer Science, Mathematics of Data Science en Gravity+.

  Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je master krijg je de kans om in het buitenland je stage en/of scriptie te doen. Hierdoor leer je dingen te bekijken vanuit het perspectief van een andere cultuur en ontmoet je nieuwe mensen; het is een ervaring die je leven verrijkt. Bovendien staat het goed op je cv! Kijk voor meer informatie over bijeenkomsten, beurzen, stages en andere praktische informatie op de Radboud International webpagina.

Extra uitdaging

Op zoek naar een extra uitdaging tijdens je studie? Vind je het interessant om na te denken over actuele, maatschappelijke thema's vanuit verschillende academische perspectieven? Ontdek wat de Radboud Honours Academy te bieden heeft om het beste uit jezelf te halen tijdens je studententijd.

Combineer wiskunde en (astro)fysica in het Gravity+ synergy track

De synergietrack Gravity+ weerspiegelt de unieke expertise van Radboud op het gebied van de rol van zwaartekracht in het universum, van de grootste tot de kleinste lengteschalen. Je kunt dit track volgen als onderdeel van je Master's in Wiskunde of Deeltjes- en Astrofysica.

Lees meer over Gravity+