Waarom de studie Mathematics in Nijmegen?

Er zijn nog steeds veel wiskundige mysteries op te lossen! Moderne wiskunde gebruikt stochastische differentiaalvergelijkingen om biologische processen te ontrafelen, geometrie om de kromming van de ruimtetijd te bestuderen, variatierekening om big data te begrijpen, en nog veel meer!

Aan de Radboud Universiteit gebruiken we de wiskunde zowel op abstract als op toegepast niveau. We staan aan de voorhoede van de nieuwste ontwikkelingen in algebra, analyse, geometrie, logica, numeriek, getaltheorie, waarschijnlijkheid, statistiek en topologie. We combineren ook expertise in deze velden om dringende uitdagingen aan te pakken in datawetenschap, systeembiologie, neurowetenschap, zwaartekracht en materiaalkunde, om er maar een paar te noemen.

Waarom Mathematics studeren?

  • Het onderwijs vindt plaats in een stimulerende omgeving met kleine groepen. Dit betekent dat je veel één-op-één tijd hebt met je begeleider en je eigen persoonlijke mentor.
  • Het programma biedt zes tracks; drie kerntracks en drie synergietracks die wiskunde combineren met andere wetenschapsgebieden. Binnen elk spoor kun je kiezen uit een groot aantal vakken en je eigen op maat gemaakte programma samenstellen.
  • Je kunt deelnemen aan het Mastermath-programma en de beste wiskundevakken in Nederland volgen, ongeacht de universiteit. Dit geeft je de mogelijkheid om in contact te komen met andere wiskundestudenten uit het hele land.
  • Ongeveer 85-90% van onze studenten vindt binnen enkele maanden na afstuderen een baan of krijgt een PhD-positie.
  • We hebben een zeer actieve studievereniging Desda, die verschillende activiteiten organiseert voor wiskundestudenten.
  • De masterspecialisatie is bekroond met een bronzen medaille op basis van Elsevier's Beste Studies 2023 ranglijst.
  • Deze master behaalt bovengemiddelde resultaten vergeleken met het nationale gemiddelde in drie of meer van de vijf fundamentele vakken, zoals gerapporteerd door de Keuzegids.

Krijg les van bekroonde onderzoekers

Als wiskundestudent maak je deel uit van de afdeling Wiskunde binnen het multidisciplinaire Institute for Mathematics, Astrophysics and Particle Physics (IMAPP). De afdeling Wiskunde voert onderzoek uit op het hoogste wetenschappelijke niveau. De medewerkers hebben een passie voor onderzoek en onderwijs en zijn betrokken bij ambitieuze projecten.

Bijvoorbeeld Klaas Landsman, die de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland heeft ontvangen, de Spinozapremie. Je kunt zijn laatste boek over algemene relativiteitstheorie hier gratis downloaden.

Ontdek de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is onze missie om de grenzen van wetenschappelijke kennis te verleggen door onderwijs en baanbrekend onderzoek. In de video hieronder krijg je een korte introductie van de verschillende onderzoeksvelden binnen onze faculteit. Volg ons ook op Instagram.