Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

In bijna alle sectoren zijn analytische vaardigheden zeer gewild en wiskundigen zijn gewilde werknemers in de industrie, bankwezen, technologie en dienstverlening, evenals in management, advies, onderzoek en onderwijs. Een master in Mathematics laat potentiële werkgevers zien dat je doorzettingsvermogen, geduld en oog voor detail hebt, evenals een hoog niveau van analytische en probleemoplossende vaardigheden.

Mogelijke beroepen

  • Onderzoeker
  • Docent (alle niveaus van middelbare school tot universiteit)
  • Risk model validator
  • Consultant
  • ICT-ontwikkelaar / softwareontwikkelaar
  • Beleidsmaker
  • Analist

De vaardigheden die je tijdens je master leert, helpen je bij het vinden van een baan, zelfs in sectors waar je gespecialiseerde wiskundige kennis aanvankelijk niet direct relevant lijkt. Dit maakt je carrièremogelijkheden zeer gevarieerd, wat de reden is dat veel afgestudeerden met een master in Mathematics snel werk vinden.

Lerarenopleiding

Als je leraar wiskunde wilt worden, zou de educatieve master Educatie in de Bètawetenschappen (alleen in het Nederlands) goed bij je kunnen passen. Je kunt ervoor kiezen om na je tweejarige master Wiskunde aan de Radboud Docenten Academie een postmaster te doen om leraar Wiskunde te worden in het voortgezet onderwijs in Nederland. Dit praktijkgerichte programma duurt één jaar. Je ontvangt je eerstegraads lesbevoegdheid en kunt beginnen met het geven van wiskundelessen in het voortgezet- en volwassenonderwijs.

Een PhD doen bij de Radboud Universiteit

Als je een carrière in de wetenschap zoekt, is het mogelijk om te solliciteren voor een promotieplaats aan de Radboud Universiteit. Natuurlijk kun je ook in de rest van de wereld solliciteren. Veel van onze studenten hebben al een promotieplaats weten te bemachtigen.

Maak gebruik van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan, biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van oriëntatie op de arbeidsmarkt aan, zodat je je tijdens je studie kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni bij hun weg naar de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij loopbaanoriëntatie, sollicitatietips en informatie over stages en vacatures. Bovendien organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Blijf leren na je master

Wil je na je studie bijblijven met de snelle vooruitgang in onze huidige samenleving? Dan is een post-master misschien iets voor jou. De Radboud Academy biedt veel mogelijkheden voor een levenlang leren.