Medical Biology

Ga jij de brug slaan tussen vroege biomedische onderzoeksresultaten en de klinische praktijk? Of bestudeer je liever DNA, RNA en/of eiwitten in het laboratorium? In dit masterprogramma ga je diep in op de mechanismen die in de mens optreden in gezondheid en ziekte op moleculair, cellulair en systeemniveau. Je kunt kiezen uit de volgende specialisaties.

Specialisaties

 • Human Biology

  Combineer fundamentele menselijke biologie met klinische studies. Je wordt opgeleid om de brug te slaan tussen biomedisch onderzoek en de klinische praktijk. Je krijgt ook de kans om samen te werken met hoog aangeschreven onderzoeksgroepen.

 • Medical Epigenomics

  Hoe kan het dat de verschillende soorten cellen allemaal hun eigen taak uitvoeren? Het antwoord is te vinden in het epigenoom: een erfelijke, celspecifieke set chromosomale veranderingen, die de celidentiteit bepaalt en genexpressie reguleert.

 • Neurobiology

  Wil je het brein begrijpen vanuit een multidisciplinair perspectief? Bestudeer dan het volledige spectrum van de neurowetenschappen. Je krijgt meer inzicht in de organisatie en werking van het brein, de eerste stap in het overwinnen van hersenziekten

 • Science, Management and Innovation

  In Science, Management and Innovation (SMI) doe je expertise op in maatschappelijke uitdagingen, werk je aan de Sustainable Development Goals (SDG's) en leer je de taal van beleid en het bedrijfsleven spreken.

 • Science in Society

  Wetenschap en technologie beïnvloeden de samenleving, maar het omgekeerde is ook waar: de samenleving geeft vorm aan de manier waarop wetenschap en technologie evolueren. Je leert om een intermediair te zijn tussen wetenschap en samenleving.

Lesbevoegdheid halen?

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid in de biologie halen en je daarnaast nog vakinhoudelijk verbreden en verdiepen? De tweejarige master Educatie in de Bètawetenschappen integreert vakinhoud, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet of hoger onderwijs.

Pre-master

Studenten die graag onze Master in Medical Biology willen studeren, maar een (klein) deel van de toelatingseisen missen, komen mogelijk in aanmerking voor een pre-master (op maat). De inhoud van het programma bestaat uit vakken uit onze bacheloropleiding Biologie en is afhankelijk van de specialisatie die je van plan bent te kiezen in de masteropleiding. De inhoud en duur van de pre-master wordt individueel bepaald.

 • Pre-master Medical Biology

  Deze pre-master bereidt je voor op de master Medical Biology. De inhoud en duur van deze pre-master worden per individuele student bepaald en opgebouwd.