Studieprogramma van Medical Epigenomics

Deze specialisatie richt zich op de functie van ons epigenoom, een sleutelfactor in de regulatie van genexpressie en een breed scala aan ziekten. In de specialisatie Medical Epigenomics zoom je niet in op slechts één specifiek gen, eiwit of signaalroute. In plaats daarvan beschouw je de cel als één compleet systeem. Belangrijke onderwerpen zijn onder andere (epi)genomics, transcriptomics, proteomics, auto-immuunziekten, kanker, neurologische aandoeningen, systeembiologie en computationele biologie.

Studieprogramma

  • Jaarprogramma Medical Epigenomics

    De masteropleiding Medical Epigenomics wordt gegeven aan de Faculteit der Natuurwetenschappen. De opleiding heeft een studielast van 120 EC (twee jaar). Het programma bestaat uit verplichte vakken, aangevuld met keuzevakken, een review article en een onderzoeksvoorstel, en twee stages bij een onderzoekafdeling binnen de Radboud Universiteit of elders.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je master krijg je de kans om in het buitenland je stage en/of scriptie te doen. Hierdoor leer je dingen te bekijken vanuit het perspectief van een andere cultuur en ontmoet je nieuwe mensen; het is een ervaring die je leven verrijkt. Bovendien staat het goed op je cv! Kijk voor meer informatie over bijeenkomsten, beurzen, stages en andere praktische informatie op de Radboud International webpagina.

Extra uitdaging

Op zoek naar een extra uitdaging tijdens je studie? Vind je het interessant om na te denken over actuele, maatschappelijke thema's vanuit verschillende academische perspectieven? Ontdek wat de Radboud Honours Academy te bieden heeft om het beste uit jezelf te halen tijdens je studententijd.