Studieprogramma Medicinal Chemistry

De masterspecialisatie Medicinal Chemistry heeft een studielast van 120 EC (twee jaar). De vakken binnen de specialisatie zijn sterk gerelateerd aan het onderzoek binnen drie onderzoeksinstituten: het Institute for Molecules and Materials (IMM), het Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS), en het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS). Onderzoeksstages zijn beschikbaar bij alle drie de instituten, maar je kunt ook naar het buitenland gaan of bij een bedrijf stage lopen.

Studieprogramma

  • Jaarprogramma Medicinal Chemistry

    De master bestaat uit verplichte vakken, aangevuld met een aantal specialisatie keuzevakken. Daarnaast heb je de vrijheid om enkele vakken te volgen bij elke faculteit of universiteit die je wilt. Het grootste deel van je programma bestaat uit je masterstage(s), waarbij praktisch werk en een verslag horen, evenals een literatuurthesis en optioneel één of twee vakken die relevant zijn voor de stage.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je master krijg je de kans om in het buitenland je stage en/of scriptie te doen. Hierdoor leer je dingen te bekijken vanuit het perspectief van een andere cultuur en ontmoet je nieuwe mensen; het is een ervaring die je leven verrijkt. Bovendien staat het goed op je cv! Kijk voor meer informatie over bijeenkomsten, beurzen, stages en andere praktische informatie op de Radboud International webpagina.

Extra uitdaging

Op zoek naar een extra uitdaging tijdens je studie? Vind je het interessant om na te denken over actuele, maatschappelijke thema's vanuit verschillende academische perspectieven? Ontdek wat de Radboud Honours Academy te bieden heeft om het beste uit jezelf te halen tijdens je studententijd.