Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Medicinale chemici zijn onmisbaar in de pre-klinische fasen van geneesmiddelenontwikkeling. We stimuleren onze masterstudenten om een kritische geest en probleemoplossende houding te ontwikkelen. Sommigen van hen zullen de volgende generatie topwetenschappers worden, en naar onze ervaring vindt iedereen binnen enkele maanden na afstuderen een baan.

Ongeveer vijftig procent van onze afgestudeerden gaat door met een promotie aan een universiteit, terwijl anderen werken bij een onderzoeksinstituut in de (bio)chemische of gezondheidsindustrie, of bij een van onze spin-off bedrijven. Een klein deel kiest voor een baan buiten de wetenschappelijke wereld, bijvoorbeeld als beleidsmaker bij een overheidsorganisatie.

Mogelijke beroepen

  • PhD student aan een universiteit of onderzoeksinstituut
  • Onderzoeker in de (bio)chemische of gezondheidsindustrie
  • Onderzoeker bjj een van onze spin-offbedrijven
  • Beleidsmaker bij een overheidsorganisatie

Een PhD doen bij de Radboud Universiteit

Als je een carrière in de wetenschap zoekt, is het mogelijk om te solliciteren voor een promotieplaats aan de Radboud Universiteit. Natuurlijk kun je ook in de rest van de wereld solliciteren. Veel van onze studenten hebben al een promotieplaats weten te bemachtigen.

Maak gebruik van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan, biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van oriëntatie op de arbeidsmarkt aan, zodat je je tijdens je studie kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni bij hun weg naar de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij loopbaanoriëntatie, sollicitatietips en informatie over stages en vacatures. Bovendien organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Blijf leren na je master

Wil je na je studie bijblijven met de snelle vooruitgang in onze huidige samenleving? Dan is een post-master misschien iets voor jou. De Radboud Academy biedt veel mogelijkheden voor een levenlang leren.