Lydia Speijker

Portretfoto Lydia Speijker
Microben zijn super interessant en zijn (bijna) overal, en ze kunnen een immense impact hebben op allerlei organismen
Naam
Lydia Speijker
Opleiding
Microbiology
Startdatum studie
Vooropleiding
Bachelor (HBO), biologie en medisch laboratoriumonderzoek, NHL/Stenden/Van Hall Larenstein

Student Lydia Speijker volgt de master Microbiology.

Wat vind je leuk aan de studie/specialisatie?

Wat ik leuk vind aan de specialisatie is dat ik het gevoel heb dat ik veel meer theorie en achtergrondkennis heb opgedaan vergeleken met mijn vorige opleiding. Tijdens mijn vorige opleiding heb ik geleerd om meer praktische dingen te doen in combinatie met theorie. Deze specialisatie heeft me echter uitgedaagd om dieper en verder in de materie te duiken en mijn kennis echt op de proef te stellen. Dit vind ik erg leuk, omdat zowel een brede als specifieke kennis in microbiologie erg nuttig is, vooral voor mijn toekomstige carrière.

Wat vind je van de sfeer in de klas?

Ik geniet echt van de sfeer in de klas. Aangezien Microbiology geen enorme specialisatie is (wat betreft het aantal toegelaten studenten), leer je elkaar echt goed kennen. Zowel studenten als docenten, wat ik behulpzaam en ondersteunend vind omdat je niet gewoon een nummer bent, maar de docenten/onderzoekers ook echt weten wie je bent.

Wat vind je het meest uitdagend aan je master specialisatie? Ben je obstakels tegengekomen?

Het meest uitdagende aan mijn master specialisatie was de hoeveelheid kennis die vereist was en het leren van veel stof in korte tijd. Ik heb de verplichte vakken in één keer gehaald, maar aan het begin van het eerste jaar was ik zeker niet zeker of ik dat zou kunnen.

Doe je momenteel een stage? Of waar gaat je scriptie over?

Ik loop momenteel stage aan de medische microbiologiekant. We onderzoeken risicofactoren voor infectie van prothetisch materiaal bij patiënten met Staphylococcus aureus bacteriemie.

Waarom vind je het belangrijk dat er mensen zijn met een diploma in dit veld? Wat zijn je plannen zodra je je masterdiploma hebt behaald?

Ik denk dat het belangrijk is dat er mensen zijn met deze opleiding omdat het een zeer gespecialiseerd gebied is en er niet veel mensen zijn met deze expertise. Microben zijn super interessant en zijn (bijna) overal, en ze kunnen een immense impact hebben op allerlei organismen. Zodra ik mijn masterdiploma heb, ben ik van plan om ofwel onderzoek te gaan doen of een meer adviserende rol te vervullen.