Biomolecular Chemistry RIMLS laborant

MasterspecialisatieMolecular Chemistry

Molecular Chemistry is een creatieve wetenschap, waarbij je moleculen leert synthetiseren met nieuwe biologische of fysische eigenschappen om wetenschappelijke of maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Direct naar

Iets voor jou?

  • Molecular Chemistry is nauw verbonden met het Institute for Molecules and Materials (IMM), dat wereldwijd vooraanstaande onderzoeksgroepen en state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten herbergt.
  • Onder het lesgevend personeel bevinden zich een Spinozaprijswinnaar, twee ERC Advanced Grant-winnaars en twee ERC Starting Grant-winnaars.
  • We onderhouden nauw contact met toonaangevende onderzoeksgroepen elders ter wereld, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld stage te lopen aan de universiteiten van Oxford, Princeton of Berkeley.
  • Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen en in een stimulerende, persoonlijke omgeving.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik vind het vooral leuk dat de master veel ruimte biedt voor stages.
Kathleen Cheasty
Kathleen Cheasty Student Het verhaal van Kathleen
Kennismaken

Wat ga je leren?

De specialisatie Molecular Chemistry is een diepgaand programma in het hart van de chemie, dat alle fasen bestrijkt van molecuulontwerp tot toepassing. De specialisatie biedt onderwijs in samenwerking met hoogwaardig onderzoek aan het Institute for Molecules and Materials (IMM), waardoor je diepgaande kennis kunt ontwikkelen van het ontwerpen, synthetiseren en karakteriseren van baanbrekende functionele moleculaire structuren. Tijdens je stages kun je zelfstandig onderzoek uitvoeren, onder persoonlijke begeleiding van een onderzoeker. Dit leidt vaak tot een wetenschappelijke publicatie waarbij je medeauteur bent.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met deze specialisatie word je een uitstekend onderzoeker; ongeveer 40% van onze afgestudeerden neemt een PhD-positie aan, zowel in Nijmegen als elders ter wereld. Onze onderzoeksinstituten, met name het Institute for Molecules and Materials, hebben jaarlijks vacatures voor promotieprojecten. Afgestudeerden in Molecular Chemistry vinden ook werk als onderzoekers, marketeers en managers in de chemische industrie, of bij een van onze spin-off bedrijven. Een klein percentage zal niet in de wetenschap werken, maar bijvoorbeeld als beleidsmaker bij een overheidsorganisatie zoals NWO of STW.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

De unieke onderzoeksfaciliteiten die de Radboud Universiteit biedt, zijn gekoppeld aan het hoogstaande onderzoek binnen het Institute for Molecules and Materials (IMM). De onderzoeksgroepen bij IMM bestrijken het volledige spectrum van moleculaire chemieonderzoek: je kunt studeren naar fenomenen zoals chirale kristallisatie, moleculen die specifiek gericht zijn op tumorweefsel in het lichaam, polymeric nanocapsules die gebruikt kunnen worden voor meerdere reacties in één reageerflacon, om maar een paar onderwerpen te noemen.

Lees meer

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld