Nederland-Duitsland-Studies

MasterNederland-Duitsland-Studies (joint degree)

Nederland en Duitsland zijn nauw met elkaar verbonden. In deze multidisciplinaire, binationale master bestudeer én ervaar je de verschillen en overeenkomsten. Je leert Nederlands-Duits denken, en wordt bruggenbouwer in een interculturele context.

Direct naar

Iets voor jou?

• Je ontvangt één Nederlands-Duits masterdiploma (joint-degree) dat in beide landen erkend en geldig is.
  • Het programma bevat een stage en een jaar in het buitenland studeren.
  • Naast je Nederlandse OV-kaart, kun je ook een Duitse OV-kaart aanvragen, waarmee je vrij kunt reizen binnen Noordrijn-Westfalen.
  • De colleges zijn zowel Duitstalig als Nederlandstalig. Je brengt je taalvaardigheid gedurende twee jaar naar een hoog niveau in beide talen.
  • Het onderwijs is kleinschalig, interactief en dynamisch.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Focus je naast je studie op de beroepspraktijk.
Portret Wytske de Boer
Wytske de Boer Alumnus Het verhaal van Wytske
Kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de tweejarige master Nederland-Duitsland-Studies studeer je met Duitse en Nederlandse studiegenoten één jaar aan de Radboud Universiteit en één jaar aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster. Je bestudeert communicatieve, historische, politieke, sociale, economische en juridische vraagstukken binnen twee talen en culturen. Je kijkt voorbij landsgrenzen en vakgebieden. Je wordt uitgedaagd om na te denken over en oplossingen te vinden voor problemen in grensoverschrijdende samenwerking. Na afronding van je master ben je een intercultureel expert op het gebied van Nederlands-Duitse betrekkingen. Met deze wetenschappelijke en praktische bagage kun je vele kanten uit op de arbeidsmarkt in beide landen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Duitsland heeft een enorme arbeidsmarkt. Voor de aan Duitsland grenzende Nederlandse regio’s zou het een grote toename aan werkgelegenheid betekenen wanneer mensen over de grens aan de slag gaan. Maar in de meeste sectoren is dat nog toekomstmuziek en zijn er bruggenbouwers nodig om het werken over de grens te bevorderen. Juist dit soort bruggenbouwers leiden we op in de master Nederland-Duitsland-Studies. Na afronding van je master Nederland-Duitsland-Studies ben jij die interdisciplinaire professional die hiermee uit de voeten kan. Maar je kunt ook in tal van andere werkvelden terecht.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld