Binnenstad Münster

Master | Joint programmeNederland-Duitsland-Studies (joint degree)

Nederland en Duitsland zijn nauw met elkaar verbonden. In deze multidisciplinaire master bestudeer én ervaar je de verschillen en overeenkomsten. Je leert cultuurreflexief denken en wordt expert voor internationale samenwerking in Europese context.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je ontvangt één Nederlands-Duits masterdiploma (joint-degree) dat Europees geaccrediteerd is.
  • Het programma bevat een stage.
  • Je studeert een jaar in Nijmegen en een jaar in Münster. 
  • Je kunt een Erasmusbeurs aanvragen wanneer je in Münster studeert. 
  • Naast je Nederlandse OV-kaart, kun je ook een Duitse OV-kaart aanvragen, waarmee je vrij kunt reizen binnen Noordrijn-Westfalen.
  • De colleges zijn zowel Duitstalig als Nederlandstalig. Je brengt je taalvaardigheid gedurende twee jaar naar een hoog niveau in beide talen.
  • Het onderwijs is kleinschalig, interactief en dynamisch.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik probeer onze studenten met verschillende bachelor achtergronden uit te dagen om actuele vraagstukken vanuit hun eigen expertise te bediscussiëren.
Henning Meredig
Henning Meredig Docent Het verhaal van Henning
Kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de tweejarige master Europese Studies met specialisatie Nederland-Duitsland studeer je met Duitse en Nederlandse studiegenoten één jaar aan de Radboud Universiteit en één jaar aan de Universität Münster. Je bestudeert communicatieve, historische, politieke, sociale, economische en juridische vraagstukken vanuit Europees perspectief binnen twee talen en culturen. Je kijkt voorbij landsgrenzen en vakgebieden. Je wordt uitgedaagd om na te denken over en oplossingen te vinden voor problemen in grensoverschrijdende samenwerking. Na afronding van je master ben je een intercultureel expert op het gebied van internationale betrekkingen. Met deze wetenschappelijke en praktische bagage kun je vele kanten uit op de internationale arbeidsmarkt.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na afronding van deze master ben je expert voor internationale betrekkingen met een duidelijke specialisatie op Nederlands-Duitse samenwerking. Je kunt onder meer aan de slag bij internationale handelsondernemingen, in diplomatieke functies of bij communicatiebureaus en culturele instellingen. Veel van onze alumni werken voor de overheid, in de politiek of in de internationale marketing. Voorbeelden van organisaties waar alumni van deze opleiding werken zijn de Duits-Nederlandse Handelskamer, de Euregio, het ministerie van Buitenlandse Zaken, internationale afdelingen bij de Provincies en internationale marketingbureaus. Op de website van de Universität Münster vind je een aantal biografieën en huidige functies van onze alumni.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld