André Voutta

Portret Andre Voutta
Maak gebruik van de veelvuldige mogelijkheden die de studie biedt.
Naam
André Voutta
Opleiding
Nederland-Duitsland-Studies (joint degree)
Einddatum studie
Vooropleiding
Geschiedenis, Radboud Universiteit Nijmegen

Oud-student André Voutta studeerde Nederland-Duitsland-Studies.

Waarom heb je gekozen voor de masterstudie Nederland-Duitsland-Studies?

Al tijdens mijn studie Geschiedenis heb ik interdisciplinair gewerkt en heb voor bijvakken gekozen die niet direct hadden te maken met mijn hoofdvak. Dat wilde ik tijdens mijn master graag intensiveren, maar ik wilde vooral ook graag samenwerken met studenten van andere vakrichtingen. Bovendien heeft me de mogelijkheid aangesproken om na mijn bachelor in Nederland nog eens in het “buitenland” – Duitsland - te kunnen studeren. Al tijdens mijn bachelorstudie was ik voor een half jaar in Wenen. Toen heb ik het studeren aan een andere universiteit en in een ander land als heel verrijkend beleefd. Verder vond ik het belangrijk om meer praktische ervaring te kunnen verzamelen. Omdat die een vast deel uitmaakt van het studieprogramma en zo beter te organiseren is, was dat ook een pluspunt voor mij.

In welke sector (was je en) ben je werkzaam? 

Al tijdens mijn studie heb ik mijn universiteit ondersteund bij het werven van internationale studenten door de universiteit te representeren op educatiebeurzen bijvoorbeeld. Ook mijn masterscriptie heb ik geschreven over International Student Recruitment en daarna wist ik dat ik dat wilde blijven doen. Ik ben echter toch geswitcht naar het bedrijfsleven en ben begonnen te werken in de bedrijfsadvisering als Recruiting & Employer Brand Manager. Inmiddels ben ik leidinggevende op het gebied van Employer Branding en verantwoordelijk voor de opzet en communicatie van de hele internationale Employer Brand.

Welke competenties heb je nu het meest nodig die je tijdens je studie hebt verworven?

Vandaag de dag leven wij in een wereld waarin alles razendsnel verandert. Vanwege mijn interculturele en interdisciplinaire competenties ben ik desalniettemin in staat om zelfs heel complexe verbanden te herkennen, te analyseren en op basis daarvan samen met mijn team de noodzakelijke maatregels te nemen. Bovendien helpen deze competenties mij in mijn functie als leidinggevende de sterke kanten van mijn collega’s te ontdekken en te stimuleren. Dit lijkt op mijn studententijd. Ook toen was het juist de combinatie van kennis van verschillende vakgebieden en methodes van mij en mijn medestudenten, die heeft geleid tot succes in verschillende situaties.

Heb je nog een persoonlijke tip voor (toekomstige) studenten en alumni?

Maak gebruik van de veelvuldige mogelijkheden die de studie biedt en sta ook open voor de veelvuldige facetten van de diverse vakgebieden.