Roxanne Broekhuizen

Portret Roxanne Broekhuizen
Aangezien Nederland-Duitsland-Studies breed van opzet is, krijgt men een inkijk in verschillende vakgebieden.
Naam
Roxanne Broekhuizen
Opleiding
Nederland-Duitsland-Studies (joint degree)
Einddatum studie
Vooropleiding
Duitse Taal en Cultuur, Universiteit Utrecht

Oud-studente Roxanne Broekhuizen studeerde Nederland-Duitsland-Studies.

Waarom heb je gekozen voor de masterstudie Nederland-Duitsland-Studies?

Na mijn bachelor Duitse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht wilde ik mij verdiepen in de grensoverschrijdende wisselwerking tussen Duitsland en Nederland. Aangezien Nederland-Duitsland-Studies breed van opzet is, krijgt men een inkijk in verschillende vakgebieden. De ideale keuze voor mij, omdat ik op dat punt nog niet wist welke specifieke richting ik op wilde gaan.

Op welke manier ben je na je studie op zoek gegaan naar een baan?

Na mijn master heb ik via verschillende kanalen naar vacatures en passende bedrijven gezocht. Omdat ik al vrij snel wist dat ik in de culturele sector wilde werken, heb ik o.a. gekeken op culturele-vacatures.nl en de gebruikelijke sites als bijvoorbeeld Indeed, LinkedIn en de Nationale Vacaturebank. Hiernaast heb ik in mijn omgeving laten weten dat ik op zoek was naar een baan in die bepaalde richting. Deze aanpak bleek voor mij de sleutel te zijn.

In welke sector ben je werkzaam?

Ik ben in de culturele sector terecht geraakt en werk nu als Box Office Manager bij Theater Walhalla in Rotterdam. Ik overzie als het ware de verschillende afdelingen binnen het theater en probeer deze zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat alles en iedereen voorbereid is voor de voorstellingen die komen gaan. Ik heb o.a. het publiek onder mijn hoede en houd mij mede bezig met boekhouding, personeelsplanning en marketing.

Welke competenties heb je nu het meest nodig die je tijdens je studie hebt verworven?

Alhoewel ik mij momenteel niet bezighoud met de wisselwerking tussen Nederland en Duitsland, heeft de master mij desondanks veel gebracht. Mijn ervaring is dat men zich gaandeweg de master ontwikkelt tot een persoon die flexibel inzetbaar is. Je krijgt de tools mee om veelzijdige projecten aan te gaan.

Heb je nog een persoonlijke tip voor (toekomstige) studenten en alumni?

Allereerst moet je duidelijk voor ogen hebben wat je wel en niet wilt in een baan. In welk vakgebied zou je kunnen excelleren? Waar ligt jouw interesse? Door de jaren heen heb ik gemerkt dat je eigen netwerk ontzettend belangrijk is in het vinden van een baan. Wanneer je op zoek bent: laat dit vooral weten aan iedereen die je kent. Zo komt er wellicht iets op je pad waar je in eerste instantie nog niet aan had gedacht. Daarnaast moet je realistisch zijn qua verwachtingen. De banen komen je niet aanwaaien, dus je moet actief aan de slag. Volhouden dus! En vooral: blijf positief!