Waarom de studie Nederland-Duitsland-Studies in Nijmegen?

Nederland en Duitsland zijn nauw met elkaar verbonden. Door taal, cultuur en geschiedenis, door handelsbetrekkingen en Europese politiek. Ondanks de verbondenheid zijn er ook belangrijke verschillen: in wetgeving en staatsinrichting, in perspectieven en in werkwijzen. In deze multidisciplinaire, binationale master bestudeer én ervaar je die verschillen en overeenkomsten. Je leert niet uitsluitend Nederlands óf Duits, maar Nederlands-Duits denken, en wordt bruggenbouwer in een interculturele context.

  • De opleiding is uniek in Nederland én Duitsland. Het is de enige tweejarige joint degree (een samenwerking tussen twee universiteiten) op het gebied van Duits-Nederlandse betrekkingen. Je wordt binationaal, multidisciplinair en tweetalig opgeleid. 
  • Een stage en een jaar in het buitenland studeren (Nijmegen/Münster) zijn onderdeel van deze selectieve master.
  • Het onderwijs bij de opleiding is kleinschalig, interactief en dynamisch. 
  • Tijdens deze masterspecialisatie leer je niet Nederlands vs. Duits denken, maar krijg je een gecombineerd Nederlands-Duits perspectief. De colleges zijn zowel Duitstalig als Nederlandstalig. Je brengt je taalvaardigheid gedurende twee jaar naar een hoog niveau in beide talen.
  • Tijdens de master krijg je niet alleen les van docenten uit Nijmegen en Münster, maar ook van externe specialisten
  • In 2014 is het NDS-netwerk opgericht. Zo worden er veel bijeenkomsten georganiseerd door verschillende organisaties die waardevol kunnen zijn voor onze studenten, doordat ze inhoudelijk thema's of problemen van de Nederlands-Duitse samenwerking bespreken.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit