Nederlands als Tweede Taal

MasterspecialisatieNederlands als Tweede Taal: Docent en Expert

Binnen de masterspecialisatie Nederlands als Tweede Taal: Docent en Expert (NT2) ontwikkel je vaardigheden en bouw je kennis op om zowel als docent als als expert op het gebied van Nederlands als tweede taal aan de slag te gaan.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je wordt opgeleid tot docent en expert NT2.
  • Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om een tweedegraads lesbevoegdheid voor lesgeven op ISK-scholen te behalen.
  • Je krijgt les in algemene – en vakdidactiek, NT2-onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en Toetsing en Diagnose.
  • De docenten bespreken actuele onderzoeksresultaten in hun colleges.
  • Er wordt veel tijd besteed aan de begeleiding van stage en scriptie en de oriëntatie op de arbeidsmarkt.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Wat mij zeker aanspreekt is het goede oog voor de praktijk. Tijdens de cursussen wordt veel aandacht besteedt aan hoe de theorie toegepast zou kunnen worden in de onderwijspraktijk.
Jur Hopman, Student Nedelands als Tweede Taal
Jur Hopman Student Het verhaal van Jur
Kennismaken

Wat ga je leren?

Je leert op een kritische manier naar lesgeven kijken vanuit het perspectief van een docent en een expert op het gebied van NT2. Je evalueert en analyseert verschillende lesmethoden en toetsinstrumenten. Daarnaast krijg je een grondige kennis van onderwijs verzorgen op verschillende taalniveaus en denkniveaus. Het mooie van deze masterspecialisatie is dat we je opleiden voor beide banen: docent én expert NT2. Zo verwerf je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Nederland is een land waar veel mensen uit andere regio’s komen studeren en werken. Onze samenleving heeft daarom een sterke behoefte aan docenten die volwassenen de Nederlandse taal willen leren én aan experts die zich in allerlei organisaties, bedrijven en instellingen met NT2-vraagstukken bezighouden. Bekijk hier wat Loes na de studie is gaan doen.

Wat kun je ermee?

Onderzoek

De Radboud Universiteit werkt samen met verschillende instituten die een sterke traditie hebben op het gebied van onderzoek naar het verwerven en leren van eerste en tweede talen. De docenten bespreken actuele onderzoeksresultaten in hun colleges, zodat je volledig up-to-date gehouden wordt.

Onderzoek

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld