Jur Hopman

Jur Hopman, Student Nedelands als Tweede Taal
Wat mij zeker aanspreekt is het goede oog voor de praktijk. Tijdens de cursussen wordt veel aandacht besteedt aan hoe de theorie toegepast zou kunnen worden in de onderwijspraktijk.
Naam
Jur Hopman
Opleiding
Nederlands als Tweede Taal: Docent en Expert
Startdatum studie
Vooropleiding
BA Taalwetenschap (Radboud Universiteit)

Jur Hopman is student Nederlands als Tweede Taal: Docent en Expert.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Wat mij zeker aanspreekt in deze master is het goede oog voor de praktijk. Tijdens de cursussen wordt veel aandacht besteedt aan hoe de theorie toegepast zou kunnen worden in de onderwijspraktijk. Daarnaast dacht ik dat ik stagelopen echt verschrikkelijk zou vinden maar ik heb ervaren dat in de praktijk leren in het geval van onderwijs echt 100 keer beter werkt dan leren uit boeken en daarom is het maar goed dat de docentstage een aardig aandeel in het curriculum van de opleiding heeft.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Er hangt een goede sfeer binnen de opleiding. Het is een kleinschalige specialisatie binnen de master Taalwetenschappen dus er hangt wel een soort van ons-kent-ons sfeer. De lijntjes zijn kort en het is zeer gemakkelijk om een docent ergens over aan te spreken of anders door verwezen te worden naar iemand die beter geschikt is om antwoord te geven op je vraag.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagende vind ik het (redelijk) volle programma van theoretische vakken en stage. Het moeilijkste is om ervoor te zorgen dat je hier een balans in vindt (wat af en toe echt een uitdaging is).

Kun je iets vertellen over je stage?

Ik geef momenteel (semi)zelfstandig les aan hoogopgeleide cursisten en dat doe ik met ontzettend veel plezier.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Als ik mijn master heb afgerond ga ik zeker lesgeven. In welke vorm en aan welke doelgroep ik les ga geven is voor mij ook nog niet helemaal duidelijk maar ik neig wel naar hoogopgeleide cursisten.