Nederlands Recht

Kies voor de master Nederlands recht aan de Radboud Universiteit. In Nijmegen leer je niet alleen hoe het recht eruitziet, maar ook waarom het er zo uitziet. En of het ook anders zou kunnen. Zo leer je het recht echt doorgronden.

Specialisaties

 • Burgerlijk Recht

  Met de masterspecialisatie Burgerlijk Recht leg je de beste basis voor een civielrechtelijke loopbaan. Je onderscheidt je niet alleen door je inhoudelijke kennis, maar ook door je vermogen om complexe juridische vraagstukken te ontleden.

 • Financieel Recht

  Twintig jaar geleden was er nauwelijks sprake van financieel recht, maar de omvang en impact zijn de laatste decennia sterk toegenomen. Deze explosie aan nieuwe wetten en regels vraagt om specialisten in het financieel recht. Die specialist word jij.

 • Ondernemingsrecht

  Tijdens deze master verdiep je je in de juridische aspecten van financiering, risicomanagement en reorganisaties. De masterspecialisatie Ondernemingsrecht is een uitstekend vertrekpunt voor een carrière in de commerciële advocatuur.

 • Staats- en Bestuursrecht

  Het staats- en Bestuursrecht legt het juridische fundament voor het overheidsbestuur en -organisatie in de democratische rechtsstaat. De belangen van burgers en overheid dienen in een rechtstaat in evenwicht te zijn. Zorg jij voor dit evenwicht?

 • Strafrecht

  Strafrecht is nadrukkelijk aanwezig in onze samenleving. In het vakgebied vinden grote ontwikkelingen plaats. Daarom is er behoefte aan goede juristen met gefundeerde kennis van het straf(proces)recht die dit kunnen toepassen in de rechtspraktijk.

Pre-master

Heb jij je hbo-rechten afgerond en wil je een masterdiploma met civiel effect behalen? Zoek je verdieping en verbreding op academisch niveau? En wil je meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt met een meestertitel? Volg dan een van de pre-masters aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

 • Pre-master Privaatrecht

  Hbo-diploma rechten op zak, maar wil je jouw kennis van het recht verder verdiepen? Wil je later aan de slag in één van de togaberoepen, namelijk advocaat, officier van justitie of rechter? Dan is een pre-master misschien wat voor jou!

 • Pre-master Fiscaal Recht

  Hbo-diploma rechten op zak, maar wil je jouw kennis van het belastingrecht verder verdiepen? Wil je hierna een universitair masterdiploma halen en aan de slag als fiscalist? Dan is een pre-master misschien wat voor jou!

 • Pre-master Publiekrecht

  Hbo-diploma rechten op zak, maar wil je jouw kennis van het publiekrecht verder verdiepen? Wil je hierna een universitair masterdiploma behalen in Staats- en Bestuursrecht of Strafrecht? Dan is deze pre-master misschien wat voor jou!