About our research

Deze master specialisatie is nauw verbonden met het Donders Instituut voor Hersenen, Cognitie en Gedrag (DI), een toonaangevend onderzoekscentrum met een sterke internationale reputatie. Op deze pagina kun je meer lezen over de relevante onderzoeksinstituten en -afdelingen waar ons zeer gerenommeerde onderzoek plaatsvindt.

Onderzoeksinstituten

Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour

Het Donders Instituut is een onderzoekscentrum van wereldklasse dat zich richt op het begrijpen van de mechanismen die spelen bij menselijke cognitie en gedrag in gezondheid en ziekte. De missie omvat interdisciplinair onderzoek op het unieke raakvlak tussen genetische, moleculaire en cellulaire processen aan de ene kant, en computationele, systemische neurowetenschappen met cognitieve en gedragsanalyse aan de andere kant. Het onderzoek richt zich op cognitie en gedrag bij mensen, evenals op het neuronale substraat, inclusief de genetische, moleculaire en cellulaire processen die spelen bij cognitie en gedrag bij dieren.

Onderzoeksgroepen

Als student Neurobiology zul je tijdens je stage(s) onderzoek doen bij het DI. Je hebt de vrijheid om het onderzoeksonderwerp van je interesse te kiezen, evenals een specifieke benadering die aansluit bij jouw achtergrond. Natuurlijk helpen we je hier graag bij. Twee voorbeelden zijn:

Department of Neurophysiology

Neurophysiology

Onderzoek binnen de afdeling Neurofysiologie richt zich op de organisatie en functie van neurale circuits. Het brein verwerkt via zintuigen voortdurend informatie uit de omgeving, om actie te genereren. Onderzoekers streven ernaar om de aard van sensorimotorische berekening die het brein gebruikt te begrijpen door middel van multidisciplinaire benaderingen, variërend van moleculaire controle van neurale activiteit en fysiologische registraties van geïdentificeerde neuronen, of netwerken tot computationele modellering.

Molecular Biology

Molecular Animal Physiology

De algemene uitdaging van deze onderzoeksgroep is om het functioneren van de hersenen te verkennen, van genotypen tot moleculaire pathways in neuroontwikkelings-trajecten naar fenotypen van neuronale circuits en verder naar gedrag en cognitie.