Studieprogramma van Neurobiology

Ons brein bevat vele complexe netwerken van miljarden onderling verbonden neuronen. Samen hebben ze een opslagcapaciteit en flexibiliteit die ver uitstijgt boven moderne supercomputers of enig kunstmatig intelligentiesysteem. De masterspecialisatie Neurobiology heeft als doel de neurobiologische en neurocomputationale mechanismen van dit fascinerende, complexe systeem te ontrafelen. Het programma richt zich op neurowetenschappelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd bij het Donders Instituut, met name in relatie tot medische biologie.

Studieprogramma

  • Studieprogramma Neurobiology

    De masterspecialisatie Neurobiology heeft een studielast van 120 EC (twee jaar). Vier verplichte vakken vormen een gemeenschappelijk programma voor alle studenten van de specialisatie Neurobiology in het eerste jaar. Het programma van het tweede jaar kan grotendeels naar eigen keuze worden samengesteld, met keuzevakken, een onderzoeksvoorstel en twee stages op een onderzoeksonderwerp naar keuze.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je master krijg je de kans om in het buitenland je stage en/of scriptie te doen. Hierdoor leer je dingen te bekijken vanuit het perspectief van een andere cultuur en ontmoet je nieuwe mensen; het is een ervaring die je leven verrijkt. Bovendien staat het goed op je cv! Kijk voor meer informatie over bijeenkomsten, beurzen, stages en andere praktische informatie op de Radboud International webpagina.

Extra uitdaging

Op zoek naar een extra uitdaging tijdens je studie? Vind je het interessant om na te denken over actuele, maatschappelijke thema's vanuit verschillende academische perspectieven? Ontdek wat de Radboud Honours Academy te bieden heeft om het beste uit jezelf te halen tijdens je studententijd.