Waarom de studie Neurobiology in Nijmegen?

Een mechanistisch begrip van de organisatie en functie van de hersenen is de eerste stap in het overwinnen van hersenziekten. Ben je gemotiveerd om vanuit een multidisciplinair perspectief aan dit doel te werken? Neurowetenschappers ontwikkelen nieuwe methoden om de activiteit van moleculen, cellen, netwerken en gedrag te meten, analyseren en uiteindelijk te controleren. Moleculaire en cellulaire neurobiologen bepalen de mechanismen die belangrijk zijn voor het creëren van neurale circuits, werpen systeem- en netwerkbiologen licht op hoe de gecoördineerde acties van neuronen leiden tot cognitie en gedrag. Deze masterspecialisatie bestrijkt neurowetenschappen van cel tot gedrag.

Waarom Neurobiology studeren?

  • Radboud Universiteit bestrijkt het volledige onderzoeksgebied van neurowetenschappen, van klein (subcellulaire processen, enkelcelanalyse) tot groot (cognitie, gedrag), en van experimentele tot big data-analyse, computationele modellering en geavanceerd machinaal leren.
  • Het is mogelijk om stage te lopen bij een bedrijf of bij andere universiteiten in Nederland of in het buitenland.
  • Het programma is afgestemd op jouw behoeften en is flexibel. Je kunt er ook voor kiezen om je stages uit te voeren bij andere instellingen elders in de wereld.

Wil je meer weten van wat de Radboud Universiteit te bieden heeft? 

Waarom Radboud Universiteit

Ontdek de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is onze missie om de grenzen van wetenschappelijke kennis te verleggen door onderwijs en baanbrekend onderzoek. In de video hieronder krijg je een korte introductie van de verschillende onderzoeksvelden binnen onze faculteit. Volg ons ook op Instagram.