Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Dankzij een multidisciplinaire en vooruitstrevende opleiding aan de voorhoede van de moderne neurobiologie hebben afgestudeerden een breed scala aan opties. Innovatieve onderzoeksprojecten leiden vaak tot unieke kennis en producten die commerciële waarde kunnen hebben. Verschillende alumni hebben gekozen voor het ondernemerspad en brengen hun kennis succesvol naar de markt.

Mogelijke beroepen

  • Fundamenteel en translationeel (focus op ziekte) onderzoek in verschillende velden van Neuroscience
  • Research and development (R&D) in farmaceutische bedrijven en in de biomedische industrie
  • Science management, beleid, advies- en communicatieposities

Een PhD doen bij de Radboud Universiteit

Als je een carrière in de wetenschap zoekt, is het mogelijk om te solliciteren voor een promotieplaats aan de Radboud Universiteit. Natuurlijk kun je ook in de rest van de wereld solliciteren. Veel van onze studenten hebben al een promotieplaats weten te bemachtigen.

Maak gebruik van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan, biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van oriëntatie op de arbeidsmarkt aan, zodat je je tijdens je studie kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni bij hun weg naar de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij loopbaanoriëntatie, sollicitatietips en informatie over stages en vacatures. Bovendien organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Blijf leren na je master

Wil je na je studie bijblijven met de snelle vooruitgang in onze huidige samenleving? Dan is een post-master misschien iets voor jou. De Radboud Academy biedt veel mogelijkheden voor een levenlang leren.