Studieprogramma van Neurophysics

Het brein bevat ingenieuze netwerken van miljarden onderling verbonden neuronen. Kun je je voorstellen dat deze samen een informatieverwerkingscapaciteit en flexibiliteit hebben die ver uitstijgt boven moderne supercomputers of elk kunstmatig intelligent systeem? In deze specialisatie streven we ernaar de neuro-computationele mechanismen van dit fascinerende, complexe systeem te ontrafelen en deze kennis toe te passen op relevante toepassingen, zoals robotica en neurotechnologie.

Thema's

De belangrijkste onderwerpen in de specialisatie Neurophysicszijn:

Sensorimotorische integratie

We bestuderen mechanismen voor sensorimotorische controle (oog-hoofd-hand coördinatie), sensorische verwerking (zicht, gehoor, tast en balans), en geheugen en leren. We identificeren ook de onderliggende neuro-computationele processen, hun relevantie voor robotica en neurotechnologie, zoals de ontwikkeling van neuroprothesen, en de klinische implicaties bij storingen.

Machine learning, Neuro-informatica en Kunstmatige Intelligentie

De computationele en theoretische analyse van complexe neurale netwerken, variërend van het simuleren van grootschalige interacties tussen individuele neuronen tot communicatie tussen verschillende hersengebieden, en de closed-loop interacties tussen brein, lichaam en omgeving. Het theoretische werk richt zich op de ontwikkeling van machine-learning en kunstmatige intelligentie-modellen, en op de toepassingen van optimale controle.

Studieprogramma

  • Studieprogramma Neurophysics

    De masterspecialisatie Neurophysics heeft een studielast van 120 EC (twee jaar). Het programma bestaat uit verplichte vakken, aangevuld met keuzevakken. Je rondt het programma af door een masterthesis te schrijven.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je master krijg je de kans om in het buitenland je stage en/of scriptie te doen. Hierdoor leer je dingen te bekijken vanuit het perspectief van een andere cultuur en ontmoet je nieuwe mensen; het is een ervaring die je leven verrijkt. Bovendien staat het goed op je cv! Kijk voor meer informatie over bijeenkomsten, beurzen, stages en andere praktische informatie op de Radboud International webpagina.

Extra uitdaging

Op zoek naar een extra uitdaging tijdens je studie? Vind je het interessant om na te denken over actuele, maatschappelijke thema's vanuit verschillende academische perspectieven? Ontdek wat de Radboud Honours Academy te bieden heeft om het beste uit jezelf te halen tijdens je studententijd.