Waarom de studie Neurophysics in Nijmegen?

Ons brein bevat vele ingenieuze netwerken van miljarden onderling verbonden neuronen. Samen hebben zij een informatieverwerkingscapaciteit en flexibiliteit die de moderne supercomputers of enig kunstmatig intelligent systeem ver overtreft. In deze specialisatie streven we ernaar de neuro-computationele mechanismen van dit fascinerende, complexe systeem te ontrafelen met behulp van experimentele benaderingen, geavanceerde theorie en computationele modellen.

Waarom Neurophysics studeren?

  • De Radboud Universiteit is de enige universiteit in Nederland die het volledige onderzoeksgebied van de neurowetenschappen bestrijkt, van cognitie tot gedrag, en van subcellulaire processen tot single-cell analyse, big data, computational modelling en advanced machine learning.
  • De vakken richten zich op onderzoek en toepassingen, en behandelen de nieuwste ontwikkelingen in hersenonderzoek, neurotechnologie en kunstmatige intelligentie, en helpen je essentiële academische vaardigheden te ontwikkelen.
  • Je werkt samen met studenten en onderzoekers uit verschillende achtergronden en maakt kennis met een breed scala aan onderzoeksmethoden en wetenschappelijke benaderingen.
  • We bieden een synergietrack Computational and Data Science aan, waarin je je verdiept in de synergie van verschillende disciplines binnen de FNWI die zich bezighouden met computational modelling en datawetenschap.
  • Je krijgt de kans om samen te werken met onderzoekers van het wereldberoemde Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, en een hoogwaardig netwerk op te bouwen voor je toekomstige carrière.

Wil je meer weten van wat de Radboud Universiteit te bieden heeft? 

Waarom Radboud Universiteit