Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Deze specialisatie is een uitstekende voorbereiding op een toekomstige onderzoekscarrière in neurowetenschappen, datawetenschap en natuurkunde. Naast een sterke kwantitatieve achtergrond die van een natuurkundige verwacht wordt, zul je het vermogen verwerven om complexe multidisciplinaire problemen te begrijpen en te analyseren, typische kwaliteiten voor moderne technologische omgevingen. Je zult ook communicatievaardigheden leren die nodig zijn om te werken in teams met mensen die verschillende specialisaties hebben.

De masteropleiding specialisatie Neurophysics biedt je de kans om te werken aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, en je eigen netwerk op te bouwen van internationaal gerenommeerde wetenschappers die werken aan het menselijk brein: een uitstekende voorbereiding op een toekomstige carrière in de wetenschap. Neurophysics zal je ook algemene vaardigheden bieden die vereist zijn voor elke andere baan waar je naar streeft:

  • Het vermogen om complexe problemen te structureren
  • Uitstekende sociale vaardigheden voor het werken in een multidisciplinair team
  • Uitgebreide ervaring in presentaties
  • Vaardigheden in academisch schrijven

Een PhD doen bij de Radboud Universiteit

Als je een carrière in de wetenschap zoekt, is het mogelijk om te solliciteren voor een promotieplaats aan de Radboud Universiteit. Natuurlijk kun je ook in de rest van de wereld solliciteren. Veel van onze studenten hebben al een promotieplaats weten te bemachtigen.

Maak gebruik van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan, biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van oriëntatie op de arbeidsmarkt aan, zodat je je tijdens je studie kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni bij hun weg naar de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij loopbaanoriëntatie, sollicitatietips en informatie over stages en vacatures. Bovendien organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Blijf leren na je master

Wil je na je studie bijblijven met de snelle vooruitgang in onze huidige samenleving? Dan is een post-master misschien iets voor jou. De Radboud Academy biedt veel mogelijkheden voor een levenlang leren.