Master Notarieel Recht Student Tim
Beste Studies EW 2022

MasterNotarieel Recht

Met de master Notarieel Recht word je een expert in het familievermogensrecht, het (register)goederenrecht en het ondernemingsrecht. De Nijmeegse opleiding Notarieel Recht heeft civiel effect, wat je veel mogelijkheden geeft op de arbeidsmarkt.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je studeert af met civiel effect, mits je in de bachelor de juiste voorsorteervakken behaald (strafrecht I en strafrecht II);
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je krijgt onderwijs van docenten uit de (rechts)praktijk;
  • Je doet ervaring op met een praktijkopdracht op een notariskantoor;
  • Onze studenten beoordelen deze opleiding met een 8,6. (Bron: NSE);
  • Als beste beoordeeld door Elseviers 'Beste studies 2022'.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Doordat het een kleinschalige opleiding is, kent vrijwel iedereen elkaar en kun je gemakkelijk contact leggen met medestudenten.
Portretfoto Amber de Koning
Amber de Koning Het verhaal van Amber
Kennismaken

Wat ga je leren?

In de masteropleiding Notarieel Recht verdiep je je in het familievermogensrecht, het goederenrecht en het ondernemingsrecht. Ook is er aandacht voor belastingrecht. Daarnaast is er ruimte gemaakt voor rechtsvergelijking en casusgericht onderwijs. Bij het vak 'estate planning', wat onderwijs betreft het sluitstuk van je master, ga je aan de slag met een praktijkopdracht op een notariskantoor. 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Notariële juristen zijn breed inzetbaar en vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt uiteraard aan de slag bij een notariskantoor in de functie van kandidaat-notaris. Daarnaast kun je met deze opleiding ook goed terecht in de advocatuur, banken en financiële instellingen, de rechterlijke macht of in de belastingadviespraktijk. De opleiding is eveneens geschikt voor het beroep van estate planner, waarbij je juridisch en financieel advies geeft over het overdragen en in stand houden van familievermogen.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' kan verkrijgen. Hiervoor is vereist dat je in de bacheloropleiding Notarieel recht kiest voor Keuzerichting I (Strafrecht I en Strafrecht II), in plaats van Keuzerichting II (Agrarisch recht en Stage). Met het civiel effect heb je na afronding van jouw opleiding toegang tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld