Amber de Koning

Portretfoto Amber de Koning
Doordat het een kleinschalige opleiding is, kent vrijwel iedereen elkaar en kun je gemakkelijk contact leggen met medestudenten.
Naam
Amber de Koning
Opleiding
Notarieel Recht
Startdatum studie
Vooropleiding
Notarieel Recht (Radboud Universiteit)

Student Amber de Koning volgt de masteropleiding Notarieel Recht. 

Notarieel recht is een breed, interessant rechtsgebied. De master is een logisch vervolg op de bachelor Notarieel Recht en is een vereiste voor een rol als (kandidaat-)notaris. Of het nu gaat om familievermogensrecht, (register)goederenrecht of ondernemingsrecht: het komt allemaal aan bod.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding ervaar ik als zeer prettig. Doordat het een kleinschalige opleiding is, kent vrijwel iedereen elkaar en kun je gemakkelijk contact leggen met medestudenten. In verband met corona vinden er op dit moment weinig activiteiten plaats, maar normaal gesproken worden er lunchlezingen en borrels georganiseerd. Hierdoor kun je zowel op formele als informele wijze met docenten in contact komen.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Waar je in de bachelorfase soms wat meer bij de hand genomen wordt, is dat in de master niet het geval. Er wordt veel zelfstudie verwacht. Hierbij kan de student tegelijkertijd plannings- en organisatietalenten ontwikkelen.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Aankomend studiejaar ga ik de laatste vakken van de masters afronden en zal ik een start maken met mijn dubbele scriptie Notarieel Recht en Fiscaal Recht. Daarnaast ben ik al een aantal jaren werkzaam bij een notariskantoor in Nijmegen, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Erg leuk en leerzaam om 'Notarieel Recht' in de praktijk te zien.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

De master Notarieel Recht geeft een goede, brede basis op juridisch vlak. Zelf weet ik nog niet precies welke kant ik op wil, maar op dit moment zou een functie als kandidaat-notaris me een mooie uitdaging lijken.