Angelique Balradj

Portretfoto Angelique Balradj
Een (kandidaat-)notaris is, mijns inziens, onmisbaar in de maatschappij.
Naam
Angelique Balradj
Opleiding
Notarieel Recht
Vooropleiding
Notarieel recht (Radboud Universiteit)

Student Angelique Balradj volgt de masteropleiding Notarieel Recht. 

Het doorgronden van de materie spreekt mij erg aan. Je duikt dieper de stof in, waardoor je de materie beter begrijpt. In de master leer je om veel analytischer en kritischer te denken, waardoor je het beste in jezelf naar boven kan halen.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Wegens de coronapandemie heb ik een heel semester van de master digitaal moeten volgen. Hierdoor ontbreekt het sociale aspect van de studie. Gelukkig waren de digitale colleges redelijk interactief. Daarnaast boden de docenten altijd de gelegenheid om vragen te stellen tijdens of na het college.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

De verantwoordelijkheid die een master met zich meebrengt vind ik het meest uitdagend. Het is erg belangrijk dat je alles goed bijhoudt en op tijd vragen stelt als je die hebt.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

In de zomer heb ik stage gelopen bij een kantoor op de Zuidas op de sectie Corporate en Real Estate. Dit was een zeer leerzame en leuke stage, die ik niet snel zal vergeten.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Een (kandidaat-)notaris is, mijns inziens, onmisbaar in de maatschappij. Dit heb ik vooral gemerkt tijdens mijn stage. In de praktijk blijken de notariële vaardigheden en kennis een prominente rol te vervullen. Daarnaast vergroot de master Notarieel recht jouw kans op een leuke baan. Na het afronden van mijn master hoop ik aan de slag te kunnen als kandidaat-notaris op een leerzaam en leuk kantoor.