Anouk Diepeveen

Portretfoto Anouk Diepeveen
Naast de verplichte tentamenstof word je uitgedaagd om meer verdieping te zoeken en hier je eigen draai aan te geven.
Naam
Anouk Diepeveen
Opleiding
Notarieel Recht
Startdatum studie
Vooropleiding
Notarieel Recht (Radboud Universiteit)

Student Anouk Diepeveen volgt de masteropleiding Notarieel Recht.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De combinatie van civiel en fiscaal recht vind ik erg mooi. Je wordt uitgedaagd om alle notariële rechtsgebieden te combineren en vanuit verschillende invalshoeken te kijken. Het vak Estate planning is hiervan een goed voorbeeld. Tijdens de colleges vallen veel puzzelstukjes op z'n plek en merk je dat het ondernemingsrecht, onroerend goed, familierecht en het fiscale recht allemaal met elkaar zijn verbonden. Om het fiscale deel van deze master wat te verbreden heb ik ervoor gekozen om naast de master Notarieel Recht ook de master Fiscaal Recht te volgen, een combinatie die meerdere studenten kiezen.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

De master is kleinschalig en gezellig, waardoor de meeste studenten en docenten elkaar kennen. Dat maakt het makkelijk om met docenten en medestudenten te overleggen. Zo leer je van elkaar. De docenten zijn heel toegankelijk, waardoor je makkelijk even langsloopt voor een vraag of een praatje.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Tijdens de master is er meer ruimte om je verder te verdiepen in de stof. Naast de verplichte tentamenstof word je uitgedaagd om meer verdieping te zoeken en hier je eigen draai aan te geven. Daarnaast worden veel tentamens in de master mondeling afgenomen. Aangezien vrijwel alle tentamens in de bachelor schriftelijk waren, was dat wel even wennen.

Kun je iets vermelden over je stage?

Momenteel ben ik werkstudent bij een groot notariskantoor in Veenendaal. In de afgelopen twee jaar heb ik alle afdelingen voorbij zien komen, wat ontzettend leuk en leerzaam is. Ik kan iedereen aanbevelen om een stage te lopen of een werkstudentschap te doen, omdat je veel van wat je hebt geleerd terugziet in de praktijk en je daarna een goede keuze kunt maken. Heel cliché, maar waar!

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

De master Notarieel Recht is een mooie basis, ongeacht welke kant je op gaat. Of dat nou is binnen het notariaat, als fiscalist of jurist, de mogelijkheden zijn er. Ik hoop zelf na het afronden van mijn studie te kunnen starten als kandidaat-notaris.