Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma master Notarieel Recht

De masteropleiding Notarieel Recht duurt één jaar, waarin je een reeks verplichte vakken volgt en je masterscriptie schrijft. Het studieprogramma staat vast, er zijn geen keuzevakken. Het integratievak 'Estate planning' is het sluitstuk van de opleiding, waarbij je alle gedoceerde vakgebieden combineert. Onderdeel hiervan is een opdracht op een notariskantoor, waarbij jij je kennis écht in de praktijk kunt brengen.

Studieprogramma

  • Studieprogramma master Notarieel Recht

    Het studieprogramma van de master Notarieel Recht omvat 60 EC. Je volgt zes vakken (46 EC) en schrijft je masterscriptie (14 EC). Hier vind je een schematische weergave van het studieprogramma.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie is het mogelijk om voor een periode naar het buitenland te gaan. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv. Bekijk de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. 

NB: In het studieprogramma van Notarieel recht is geen specifieke ruimte gereserveerd voor een periode in het buitenland, dus houd rekening met mogelijke uitloop van je studie. 

Extra uitdaging

Wil je extra uitdaging binnen je master? Het Notarieel Instituut Groningen (NIG) van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert in samenwerking met het Centrum voor Notarieel Recht (CNR) van de Radboud Universiteit jaarlijks een Topclass Notarieel Recht voor de getalenteerde en ambitieuze notariële student.

Topclass Notarieel Recht