Wat kun je ermee?

Na afronding van de opleiding ben je meester in de rechten (Master of Laws). Je bent een expert op het gebied van het familievermogensrecht (personen- en familierecht, huwelijksgoederenrecht en erfrecht), het (register)goederenrecht en het ondernemingsrecht.

Arbeidsmarktperspectief

Notariële juristen zijn breed inzetbaar en vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt uiteraard aan de slag bij een notariskantoor in de functie van kandidaat-notaris. Daarnaast kun je met deze opleiding ook goed terecht in de advocatuur, banken en financiële instellingen, de rechterlijke macht of in de belastingadviespraktijk. De opleiding is eveneens geschikt voor het beroep van estate planner, waarbij je juridisch en financieel advies geeft over het overdragen en in stand houden van familievermogen.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' kan verkrijgen. Hiervoor is vereist dat je in de bacheloropleiding Notarieel recht kiest voor Keuzerichting I (Strafrecht I en Strafrecht II), in plaats van Keuzerichting II (Agrarisch recht en Stage). Met het civiel effect heb je na afronding van jouw opleiding toegang tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Mogelijke beroepen

  • notaris
  • advocaat
  • rechter
  • officier van justitie
  • estate planner
  • bedrijfsjurist

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.