Dineth de Graaf

Portret Dineth de Graaf
De master biedt een mooie combinatie van intensief onderwijs en een lange werkperiode in de praktijk.
Naam
Dineth de Graaf
Opleiding
Onderneming en Recht - duale master

Dineth de Graaf heeft de duale masteropleiding Onderneming en Recht gevolgd aan de Radboud Universiteit. 

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Wat mij het meeste aanspreekt in de master is dat het naar mijn idee een perfecte combinatie biedt. De kleinschalige opzet van de master en de persoonlijke aanpak in de colleges zorgen ervoor dat je diep op de stof kan ingaan. Deze kennis kan je vervolgens meteen in de praktijk brengen gedurende de stage- en werkperiode.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding was erg goed. Allereerst tussen de studenten zelf: omdat je steeds college hebt met hetzelfde kleine groepje mensen, leer je iedereen al snel kennen. Dit maakt de vele uurtjes die je in de bieb doorbrengt of de treinreisjes naar colleges in Amsterdam natuurlijk een stuk gezelliger! Dit wordt bovendien ook gestimuleerd door de master zelf door bij aanvang van het collegejaar een soort kennismakingsdag te organiseren. Ook het contact met de docenten is goed. Je merkt dat ook docenten het vaak leuk vinden om voor een kleinere groep te doceren, omdat interactie een stuk gemakkelijker is. De docenten staan bovendien altijd open voor vragen, ook buiten de colleges om.

Wat vind je het meest uitdagend aan de masterspecialisatie?

Naast dat de stof die je moet bestuderen ineens een stuk meer is dan in de bachelor, was voor mij de grootste uitdaging de mondelinge tentamens. Vooral de eerste keren liepen de zenuwen toch wel hoog op, en merkte ik ook dat het een andere manier van studeren vereist. En dan is het heel fijn dat je met een aantal mensen van de master die in hetzelfde schuitje zitten even samen kunt gaan zitten om alles door te spreken en om met elkaar over de stof de praten. Dit werkte ontzettend goed en de volgende mondelingen gingen dan ook een stuk beter.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

De stage- en werkperiode heb ik als erg leerzaam ervaren. Omdat het direct volgt op de collegeperiode, kun je meteen je opgedane kennis in de praktijk toepassen. Wat ik bovendien erg leuk vond aan de werkperiode in de praktijk is dat je ook ervaart dat het in de praktijk niet altijd zo werkt zoals in de boeken en dat er vaak creatieve oplossingen bij komen kijken. Naast dat de stage op zichzelf natuurlijk al hartstikke leuk en leerzaam is, is de periode in het buitenland zeker ook een geweldige ervaring. Ik had het geluk dat ik twee maanden naar New York mocht. Naast dat ik daar ontzettend veel heb geleerd en het heel interessant is om de werkcultuur in een ander land te ervaren, biedt het ook een mooie kans om de stad goed te verkennen.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze masterspecialisatie op zak?

De master biedt zoals gezegd een mooie combinatie van intensief onderwijs en een lange werkperiode in de praktijk. Hierdoor kan je een stuk langer dan bij de gemiddelde advocatenstage kennismaken met een kantoor en ervaring opdoen in de praktijk. Bijvoorbeeld omdat je betrokken kunt worden bij langer lopende zaken, wat erg leuk en leerzaam is. In mijn geval was de kennismaking met mijn stagekantoor zeer positief, en ik begin er dan ook binnenkort als advocaat-stagiair!

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.