Afbeelding van studenten Rechtsgeleerdheid in het Grotiusgebouw

MasterOnderneming & Recht - duale master

Wil jij al tijdens je master praktijkervaring opdoen? Lijkt het je wat om intensief, praktijkgericht onderwijs te combineren met werkervaring bij een gerenommeerd advocatenkantoor, bank of de rechterlijke macht? Dan is de duale master Onderneming & Recht iets voor jou!

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je volgt kleinschalig onderwijs in groepen van maximaal 20 gemotiveerde studenten;
  • Je volgt intensieve en interactieve colleges van topdocenten;
  • Je krijgt onderwijs van experts uit de praktijk bij participerende kantoren;
  • Je doet uitgebreide werkervaring op middels een stage van 10 weken én een werkperiode van 10 weken;
  • Je volgt een opleiding met uitstekende baanperspectieven.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Naast de academische verrijking en de praktische werkervaring, biedt deze master ook uitstekende baanmogelijkheden.
Portretfoto Abdullah Al-Musawi
Abdullah Al-Musawi Student Het verhaal van Abdullah
Kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de master doe je relevante kennis op op het gebied van het ondernemingsgerichte privaatrecht, die je direct in de praktijk brengt. De duale master Onderneming & Recht biedt een breed pakket aan vakken waarin de juridische aspecten van een (internationaal opererende) onderneming aan de orde komen. Het eerste deel van het programma bestaat uit acht maanden intensief onderwijs en een tien weken durende stage. Een aantal van de colleges wordt gedoceerd bij kantoren die participeren in deze master. Ook maak je kennis met de deelnemende kantoren via kantoorbezoeken. De stage en werkperiode vinden plaats bij een advocatenkantoor, bank of de rechterlijke macht. Aan het eind van het eerste jaar kies je uit de actualiteit een onderwerp voor het schrijven van een wetenschappelijk artikel. Dit is tevens je afstudeeropdracht. 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

De duale master biedt je uitstekende baankansen. Na afronding van de opleiding Onderneming & Recht ben je klaar voor een carrière binnen de ondernemingsgerichte privaatrechtelijke praktijk. Je bent na je studie niet verplicht om bij de werkgever waar je stage hebt gelopen aan de slag te gaan, maar de ervaring leert dat ongeveer 50% van de studenten dat wel doet. De andere studenten solliciteren bij een van de andere duale werkgevers of vinden elders een geschikte baan, als advocaat, bedrijfsjurist of in de rechterlijke macht.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld