Abdullah Al-Musawi

Portretfoto Abdullah Al-Musawi
Naast de academische verrijking en de praktische werkervaring, biedt deze master ook uitstekende baanmogelijkheden.
Naam
Abdullah Al-Musawi
Opleiding
Onderneming & Recht - duale master

Student Abdullah Al-Musawi volgt de duale masteropleiding Onderneming en Recht.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Als Nijmeegse geschoolde jurist hecht ik veel waarde aan mijn juridisch-inhoudelijke ontwikkeling. Om die reden heb ik destijds naar een masterspecialisatie gezocht die mij uitdaagt om mee te denken op het hoogste niveau. Deze zoektocht heeft mij gebracht naar de duale master Onderneming & Recht. Ik kan niet anders dan bekennen dat deze master mijn wensen heeft overtroffen. Hoewel het veelzijdige vakkenpakket af en toe pittig was, is de investering het volledig waard geweest. De academische verdieping en praktijkgerichte benadering hebben namelijk een sterk fundament gelegd voor mijn carrière als advocaat.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Een van de bijzondere eigenschappen van deze master is de wijze waarop het onderwijs wordt verzorgd. De studenten worden actief gestimuleerd om niet alleen het recht te bestuderen, maar (juist) ook om daarover een mening te vormen. Dit resulteerde in interactieve discussies tijdens de colleges, waarin een gedeelde passie voor het recht de boventoon voerde.

Wat vind je het meest uitdagend aan de masterspecialisatie?

Om deze master tot een goed gevolg te brengen is veel tijd (lees: zelfstudie) en discipline vereist. De stof kan zeer omvangrijk en pittig zijn. Hoewel ik de (omvang van de) materie bij vlagen als pittig heb ervaren, zou ik deze master niet om die reden willen afraden. Bedenk namelijk dat het volgen van deze master een investering is in jezelf, waarvan je gaandeweg de vruchten zal plukken.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Na acht maanden studeren was het tijd voor de praktijk. De praktijkperiode bestond uit een stage (binnen- en buitenland) en een juridisch assistentschap. Wat mij opviel was dat studiestof naadloos aansloot bij mijn werkzaamheden als student/juridisch assistent. In die zin heeft deze master mij optimaal voorbereid op de commerciële rechtspraktijk.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze masterspecialisatie op zak?

Naast de academische verrijking en de praktische werkervaring, biedt deze master ook uitstekende baanmogelijkheden. Zo ben ik momenteel werkzaam als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Ik raad deze master dan ook van harte aan!