Welke kennis en vaardigheden heb je tijdens je masteropleiding geleerd waar je nu echt iets aan hebt?
Door de lessen van (gast-)docenten met veel praktijkervaring en de voorgeschreven stof die aansloot op de lessen, heb ik veel parate kennis kunnen vergaren. Daarnaast leer je op een goede analytische manier de stof toe te passen op een casus. Deze vaardigheden kan ik rechtstreeks in de praktijk inzetten.
Wat vond je de grootste uitdaging in je master (specialisatie)? Ben je obstakels tegengekomen?
Toen ik begon op de Radboud, vond ik het meest spannend dat de tentamens mondeling zouden plaatsvinden. Ik kwam van een andere universiteit en daar was dat niet gebruikelijk, dus ik vond het lastig te bepalen wat er van me verwacht zou worden. Uiteindelijk viel het mij ontzettend mee! Daarnaast wordt van je verwacht dat je in staat bent elke week per vak een grote hoeveelheid literatuur tot je neemt. Het is dan wel belangrijk dat je daar tijd voor hebt. Ik heb dit - ondanks de werkdruk die het met zich meenam - als ontzettend leerzaam ervaren, omdat het de uitgebreide voorbereiding ervoor zorgt dat de lessen meer diepgang kunnen krijgen.
Kun je iets vertellen over het werk dat je nu doet: wat is je functie en welke werkzaamheden horen daarbij?
Momenteel ben ik werkzaam als advocaat(-stagiaire) bij het advocatenkantoor Windt Le Grand Leeuwenburgh te Rotterdam op de sectie Corporate Litigation. Mijn werkzaamheden zijn verschillend en lopen uiteen van het geven van advies tot het opstellen van processtukken. De onderwerpen lopen daarbij ook zeer uiteen, hetgeen mijn werk des te meer uitdagend maakt. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en kijk uit naar mijn komende jaren.
Heb je tips/suggesties voor toekomstige studenten?
De master staat bekend om de academische diepgang en goede voorbereiding op de praktijk. Vanuit de master wordt verwacht dat je de voorgeschreven literatuur kent en dit kan toepassen op de situaties die ze je voorleggen tijdens het mondeling. Het is dus van belang om de stof goed te beheersen, maar ook om tijdens het studeren de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden. Dit zal je helpen om in eerste instantie de leerstukken te herkennen, toe te passen op de casus en daarna te richten op eventuele bijzonderheden.