Robin Goense

Portretfoto Robin Goense
Bij deze opleiding ben je niet één van de honderden studenten.
Naam
Robin Goense
Opleiding
Onderneming & Recht - duale master

Oud-student Robin Goense heeft de masteropleiding Onderneming en Recht (duaal) gevolgd aan de Radboud Universiteit. 

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De combinatie van theorie en praktijk op een kleinschalig en hoog niveau. In de colleges ga je diep in op de literatuur en is er veel ruimte voor discussie. De theorie kan je na het volgen van je vakken direct toepassen in de praktijk.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

Het mooie aan de opleiding is dat je een jaar lang met dezelfde kleine groep studenten colleges volgt van docenten die zowel academisch als in de praktijk actief zijn. Je krijgt hierdoor een goede band met je medestudenten. Tegelijkertijd leer je ook de docenten goed kennen, waardoor er ruimte is voor meer verdieping. Bij deze opleiding ben je dus niet één van de honderden studenten.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master? 

In tegenstelling tot andere masters zijn vrijwel alle tentamens mondeling. Ik had hier nog geen ervaring mee opgedaan tijdens mijn vooropleiding, waardoor ik hier in het begin wel wat moeite mee had. Na verloop van tijd merk je eigenlijk pas dat deze vorm van tentaminering ook erg leuk kan zijn. Een andere uitdaging is de hoge werkdruk. De docenten verlangen veel van je en je moet wekelijks een grote hoeveelheid literatuur doorspitten.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Ik zou eigenlijk stage lopen bij het Capital Markets team bij Rabobank Legal. In verband met covid-19 kon dit helaas niet doorgaan. Via één van mijn gastdocenten heb ik alsnog een stage weten te regelen bij de juridische afdeling van ING. Door de kantoorbezoeken en het grote aantal docenten uit de praktijk merk je gelijk dat het in dit soort uitzonderlijke omstandigheden makkelijker is om zoiets te regelen. Uiteindelijk heb ik bij ING alsnog een fijne thuiswerkstage kunnen doen.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak?

Na mijn positieve ervaring bij ING heb ik uiteindelijk gesolliciteerd bij Rabobank in het team waar ik oorspronkelijk stage zou lopen. Daar werk ik inmiddels alweer bijna een jaar met veel plezier. Ik kan daarom ook iedereen aanraden om deze master te volgen. De aansluiting met de arbeidsmarkt zit goed in elkaar, waardoor een ingang bij een advocatenkantoor of een grote onderneming makkelijk is gelegd.