Rogier van Zutphen

Portretfoto Rogier van Zupthen
Vanwege de kleinschaligheid en de studiedruk leer je je medestudenten snel goed kennen
Naam
Rogier van Zutphen
Opleiding
Onderneming & Recht - duale master
Land van vorige opleiding
Nederland
Startdatum studie
Vooropleiding
Rechtsgeleerdheid

Huidig student Rogier van Zutphen volgt de duale masteropleiding Onderneming en Recht aan de Radboud Universiteit. 

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Door de selectieprocedure is het een kleinschalige master. Dit spreekt mij enorm aan. Niet alleen omdat de drie uur durende colleges zo effectief benut kunnen worden, maar zeker ook vanwege de diversiteit aan studenten van andere universiteiten die deze master in Nijmegen komen volgen. Zo verwerf je met deze master niet enkel een enorme hoeveelheid juridische kennis, maar maak je tijdens de intensieve 18 maanden ook nog eens super leuke nieuwe vrienden.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

De sfeer binnen de opleiding is erg goed. Vanwege de kleinschaligheid en de studiedruk leer je je medestudenten snel goed kennen. Ook bij de vele tripjes naar Amsterdam voor het volgen van college is er een hoop gezelligheid tijdens de aansluitende lunch, borrel of zelfgeorganiseerd diner. Daarnaast is er vanuit de universiteit goede begeleiding en wordt er waar nodig maatwerk geleverd.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het studieprogramma als geheel maakt deze master uitdagend. Per college wordt een hoop literatuur voorgeschreven en de 18 maanden zijn afgezien van de zomer- en kerstvakantie helemaal volgepland met het schrijven van essays en annotaties, het volgen van colleges, tentamens en tot slot natuurlijk het schrijven van een afstudeerartikel. Toch is het de flinke tijdsinvestering uiteindelijk meer dan waard!

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Eerst heb ik 10 weken bij AKD Benelux lawyers stage gelopen. De eerste 6 weken heb ik bij de sectie Litigation doorgebracht en aansluitend heb ik 4 weken in Brussel gewoond om mee te kijken met de EU-sectie van AKD. Vervolgens ben ik na de zomer als werkstudent aan de slag gegaan bij AKD op de afdeling Insolvency in Rotterdam. Het is fijn om binnen hetzelfde kantoor snel kennis te maken met verschillende afdelingen en vestigingen. Je leert zo niet alleen het rechtsgebied kennen maar ook alles daaromheen. Ik kwam bij de aangesloten kantoren veel alumni van de Duale Master tegen en had een super fijne en leerzame tijd in de praktijk.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Met deze master krijg je naast veel parate juridische kennis ook een goede analytische manier van denken mee. Voor het tentamen moet je niet alleen het naadje van de kous weten, maar ook zorgen dat je het geleerde in atypische gevallen direct goed weet toe te passen. Hiermee zal je in de praktijk in positieve zin opvallen. Iets waar je later absoluut de vruchten van plukt.