Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma van Onderneming en Recht - duale master

Het studieprogramma van de duale master Onderneming & Recht bestaat uit een breed pakket aan vakken waarin je de juridische aspecten van een (internationale) onderneming bestudeert. Het programma duurt zestien maanden: in de eerste acht maanden volg je vakken, daarna loop je tien weken stage; in het tweede deel van de opleiding werk je gedurende vier maanden vier dagen in de week op het kantoor van de werkgever en schrijf je één dag in de week aan je afstudeerproject, dat de vorm heeft van een wetenschappelijk artikel. In december rond je de master af.

Studieprogramma

  • Jaarprogramma jaar 1

    Het studieprogramma van de duale master Onderneming & Recht bestaat uit een breed pakket aan vakken waarin je de juridische aspecten van een (internationale) onderneming bestudeert. Het programma duurt zestien maanden: in het eerste jaar volg je de eerste acht maanden vakken (42 EC), daarna loop je tien weken stage (5 EC).

    Bekijk jaarprogramma jaar 1
  • Jaarprogramma jaar 2

    In het tweede jaar werk je gedurende 10-14 weken vier dagen in de week op het kantoor van de werkgever (1 EC) en schrijf je één dag in de week aan je afstudeerproject, dat de vorm heeft van een wetenschappelijk artikel (12 EC). In december rond je de master af.​

    Bekijk jaarprogramma jaar 2

Studeren in het buitenland

Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je opleiding? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.