Toelating en inschrijving

Aanmeldperiode

Nederlandse vooropleiding

Begindatum
Einddatum

Buitenlandse vooropleiding, EER student

Begindatum
Einddatum

Buitenlandse vooropleiding, niet EER student

Begindatum
Einddatum

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de selectie van deze master door het aanmeldformulier in te vullen. Lever hierbij ook een motivatiebrief (t.a.v. mw. mr. A.M. Boh), een cv (met pasfoto) en een recente cijferlijst aan.

Meld je aan

Selectie en sollicitatie

Na aanmelding volgen twee selectierondes. De eerste selectie wordt gedaan door de rechtenfaculteit: door de coördinator en een collega. Zij beoordelen je stukken en er volgt een selectiegesprek.

Als de rechtenfaculteit jouw aanmelding positief heeft beoordeeld, mag je door naar de tweede selectieronde en wordt je aanmelding naar de deelnemende partnerkantoren gestuurd. Op basis van je papieren wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij twee of drie werkgevers; zij zijn verantwoordelijk voor de uiteindelijke selectie. De partners zijn op zoek naar een student die bij hun kantoor past en kijken naar het totaalbeeld van cijfers, motivatie, presentatie en nevenactiviteiten.

Word je aangenomen bij een of meer kantoren, dan zorgt de rechtenfaculteit voor de uiteindelijke toewijzing. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw voorkeur en die van de werkgevers.

Rechtbank en Gerechtshof

Kies je bij je aanmelding voor de de variant Rechtbank/Hof dan worden je stukken, na selectie door de universiteit, in principe alleen doorgestuurd naar de Rechtbank/Hof en niet naar de andere partners. Wordt een student vervolgens niet aangenomen bij de Rechtbank/Hof, dan kunnen de stukken nog worden doorgestuurd naar de partnerkantoren. Je kunt ook beide varianten kiezen, dan wordt dit besproken tijdens het voorselectiegesprek.

Toelatingseisen

Aanmeldprocedure

Naar Studielink