Wat kun je ermee?

De duale master bereidt je uitstekend voor op een carrière binnen de ondernemingsgerichte privaatrechtelijke praktijk. Door het intensieve en praktijkgerichte onderwijs ben je beter op het werk voorbereid. Doordat je weet wat er op een kantoor gebeurt en dit kan combineren met actuele theoretische kennis, heb jij alle competenties in huis waar een werkgever naar zoekt.

Arbeidsmarktperspectief

De duale master biedt je uitstekende baankansen. Na afronding van de opleiding Onderneming & Recht ben je klaar voor een carrière binnen de ondernemingsgerichte privaatrechtelijke praktijk. Je bent na je studie niet verplicht om bij de werkgever waar je stage hebt gelopen aan de slag te gaan, maar de ervaring leert dat ongeveer 50% van de studenten dat wel doet. De andere studenten solliciteren bij een van de andere duale werkgevers of vinden elders een geschikte baan, als advocaat, bedrijfsjurist of in de rechterlijke macht.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Mogelijke beroepen

  • advocaat
  • bedrijfsjurist
  • rechterlijke macht
  • bankwezen

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.