Studenten Onderneming & Recht

OnderzoeksmasterOnderneming & Recht - onderzoeksmaster

Heb je belangstelling voor onderneming en recht? En wil je leren om zelfstandig onderzoek te verrichten, maar ben je ook geïnteresseerd in de rechtspraktijk? Dan is de onderzoeksmaster Onderneming & Recht iets voor jou.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je volgt interactieve colleges in kleine groepen;
  • Je krijgt onderwijs van experts uit zowel de wetenschap als de praktijk;
  • Je doet relevante werkervaring op tijdens de stage;
  • Je leert belangrijke onderzoeksvaardigheden;
  • Onze studenten beoordelen de opleiding met een 9,4 (NSE 2022).
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Vanwege de intensiviteit van de master ontwikkel je een nauwe band met je medestudenten.
Portretfoto Lisanne Berends
Lisanne Berends Alumnus Het verhaal van Lisanne
Kennismaken

Wat ga je leren?

Het studieprogramma van de onderzoeksmaster Onderneming & Recht beslaat twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit acht maanden intensief onderwijs, waarin de juridische aspecten van een onderneming aan bod komen plus een stage van tien weken. In het tweede jaar volg je vakken die gerelateerd zijn aan het doen van onderzoek, leer je onderzoeksvaardigheden en verricht je zelf onderzoek. Je krijgt inzicht in de aanpak van complexe juridische problemen, leert analyseren en argumenteren, maar ook hoe je een onderzoeksplan moet opstellen of een rechtsvergelijkend stuk kunt maken. Tot slot leer je onderzoekresultaten schriftelijk en mondeling presenteren.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Deze onderzoeksmaster biedt je uitstekende baankansen. Na afronding van de onderzoeksmaster Onderneming & Recht ben je klaar voor een (onderzoeks)carrière binnen het ondernemingsgerichte privaatrecht. Je kunt aan de slag in het onderzoek, als promovendus. Maar je kunt je ook richten op een baan in de rechtspraktijk, bijvoorbeeld als advocaat, bedrijfsjurist of in de rechterlijke macht.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld