Lisanne Berends

Portretfoto Lisanne Berends
Vanwege de intensiviteit van de master ontwikkel je een nauwe band met je medestudenten.
Naam
Lisanne Berends
Opleiding
Onderneming & Recht - onderzoeksmaster
Startdatum studie
Vooropleiding
Bachelor Rechtsgeleerdheid en bachelor Notarieel Recht (Vrije Universiteit)

Oud-student Lisanne Berends heeft de onderzoeksmaster Onderneming en Recht.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Het waardevolle aan de Onderzoeksmaster Onderneming & Recht is dat je vanaf het eerste college gespecialiseerde kennis opdoet voor de praktijk. Aangezien de studiestof wordt onderwezen door docenten die affiniteit hebben met de praktijk, kun je de in de master opgedane kennis ook direct toepassen in je stage bij een van de partnerkantoren. Nadat je de relevante praktijkkennis hebt opgedaan in het eerste jaar, duik je in het tweede jaar dieper in op het recht. De onderzoeksvakken geven je de extra diepgang en onderzoeksvaardigheden die nodig zijn om gedegen juridisch onderzoek uit te voeren. De onderzoeksvakken geven echter ook de student die na zijn of haar Onderzoeksmaster in de advocatuur, de rechterlijke macht of het bedrijfsleven gaat werken een brede juridische en analytische basis van waaruit allerlei juridische praktijkproblemen benaderd kunnen worden.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

Vanwege de intensiviteit van de master ontwikkel je een nauwe band met je medestudenten. De kleine groepsgrootte zorgt ervoor dat je ook makkelijk contact met de docenten kunt leggen.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

De onderzoeksmaster Onderneming & Recht vergt veel tijd, inzet en zelfdiscipline. Daarin sta je echter niet alleen, want je medestudenten zitten in hetzelfde schuitje. De interessante en gezellige colleges maken het meer dan waard om (eventueel samen met je medestudenten) zoveel tijd in de master te steken.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Zelf ga ik na het afronden van de onderzoeksmaster Onderneming & Recht aan de slag als advocaat. Ik geloof dat de master mij heeft opgeleid tot een jurist met een voor de praktijk relevante brede juridische basis. Met de vakken uit het eerste jaar van de master heb ik kennis opgedaan over de voor de praktijk relevante leerstukken. Met de tweedejaarsvakken heb ik geleerd vanuit welke invalshoeken ik eventuele problemen rondom deze leerstukken kan benaderen.