Sarah Meesterman

Portretfoto Sarah Meesterman
Het onderwijs is eigenlijk de perfecte combinatie tussen theorie en praktijk, waardoor ik me goed voorbereid voel op het werkende leven
Naam
Sarah Meesterman
Opleiding
Onderneming & Recht - onderzoeksmaster
Land van vorige opleiding
Nederland
Startdatum studie
Vooropleiding
Rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht)

Sarah Meesterman heeft de onderzoeksmaster Onderneming en Recht gevolgd aan de Radboud Universiteit. 

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

De master biedt afwisselend onderwijs en praktijk waardoor je perfect wordt opgeleid voor het werk in de ondernemingsrechtelijke wereld. De docenten zijn deels verbonden aan de universiteit en deels ook in de praktijk werkzaam waardoor de colleges erg praktijkgericht zijn. Bovendien bestaat de master uit een kleine groep gemotiveerde studenten die het beste uit zichzelf en uit de opleiding willen halen. Hierdoor zijn de colleges van hoog niveau en kon ik mezelf echt uitdagen. 

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

Het contact met de docenten is laagdrempelig en interactief waardoor er geen sprake is van eenrichtingsverkeer tijdens de colleges. Er is zeker ruimte voor spontane, interessante discussies. De samenwerking met medestudenten is goed en gezellig. Doordat de master uit een kleine groep studenten bestaat, leer je iedereen snel en goed kennen. Daarnaast werkt iedereen hard en is iedereen inhoudelijk geïnteresseerd. Ik heb ook echt vriendschappen met medestudenten gesloten.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het niveau van het onderwijs van de master ligt hoog. Doordat de groep klein is en de colleges interactief, moet je echt goed voorbereid zijn. De stof is vaak veel en soms ook lastig om doorheen te komen. De master vraagt dus echt veel van je en vooral in tentamenperiodes liep ik soms een beetje over. Maar zolang je de stof goed bijhoudt, blijft het echt wel te doen.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Mijn stageperiode was erg leuk en interessant. Ik merkte dat ik goed mee kon komen en vond het leuk om mijn theoretische kennis in de praktijk te brengen. Ik ga straks ook aan de slag als advocaat bij mijn stagewerkgever. Het schrijven van mijn scriptie ging erg soepel. De begeleiding was goed en ik heb veel inhoudelijke discussies met mijn eerste lezer kunnen voeren. Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op mijn scriptieperiode.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

De master heeft me veel diepgaande en specifieke kennis gebracht. Het onderwijs is eigenlijk de perfecte combinatie tussen theorie en praktijk, waardoor ik me goed voorbereid voel op het werkende leven. Ik begin als advocaat-stagiaire op een insolventiepraktijkgroep, maar sluit niet uit dat ik in de toekomst ooit nog ga promoveren.