Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma van Onderneming en Recht - onderzoeksmaster

De onderzoeksmaster Onderneming & Recht beslaat twee jaar. Het eerste jaar van het programma bestaat uit acht maanden intensief onderwijs en een tien weken durende stage. In het tweede jaar van de onderzoeksmaster volg je vakken die gerelateerd zijn aan het doen van onderzoek, leer je onderzoeksvaardigheden en verricht je zelf onderzoek. Je krijgt inzicht in de aanpak van complexe juridische problemen, je leert analyseren en argumenteren, maar ook hoe je een onderzoeksplan moet opstellen of een rechtsvergelijkend stuk kunt maken. Tot slot leer je onderzoeksresultaten schriftelijk en mondeling te presenteren.

Studieprogramma

  • Jaarprogramma jaar 1

    Het studieprogramma van de onderzoeksmaster Onderneming & Recht beslaat twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit acht maanden intensief onderwijs, waarin de juridische aspecten van een onderneming aan bod komen (acht verplichte vakken, 42 EC) plus een stage van tien weken (5 EC).

    Bekijk jaarprogramma jaar 1
  • Jaarprogramma jaar 2

    In het tweede jaar volg je vakken die gerelateerd zijn aan het doen van onderzoek (49 EC), leer je onderzoeksvaardigheden en verricht je zelf onderzoek (24 EC). Je krijgt inzicht in de aanpak van complexe juridische problemen, leert analyseren en argumenteren, maar ook hoe je een onderzoeksplan moet opstellen of een rechtsvergelijkend stuk kunt maken. Tot slot leer je onderzoekresultaten schriftelijk en mondeling presenteren.

    Bekijk jaarprogramma jaar 2

Studeren in het buitenland

Tijdens de master heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je master? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.