Masterspecialisatie Ondernemingsrecht student Hugo Kivits
Beste Studies EW 2021

MasterspecialisatieOndernemingsrecht

Tijdens deze master verdiep je je in de juridische aspecten van financiering, risicomanagement en reorganisaties. De masterspecialisatie Ondernemingsrecht is een uitstekend vertrekpunt voor een carrière in de commerciële advocatuur.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je vormt een brede basis voor een succesvolle carrière in de commerciële advocatuur;
  • Je behandelt maatschappelijk relevante onderwerpen;
  • Je krijgt college van topjuristen uit de praktijk;
  • Veel aandacht voor inhoudelijke diepgang en eigen inbreng;
  • Beoordeeld als beste opleiding binnen het vakgebied.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Tijdens colleges word je uitgedaagd om actief mee te doen en als je een vraag hebt, wordt er snel gereageerd.
Portretfoto Lotte Roelofs
Lotte Roelofs Student Het verhaal van Lotte
Kennismaken

Wat ga je leren?

Centraal in deze masterspecialisatie staan de vakken Capita selecta van het Ondernemingsrecht, Corporate Governance en Corporate Litigation. Aan de hand van specifieke onderwerpen ga je meteen flink de diepte in. Tijdens de colleges worden accenten gelegd en actuele ontwikkelingen besproken. De vakken worden gegeven aan de hand van Asser-Serie, het standaardwerk in de beroepspraktijk en de wetenschap, aangevuld met literatuur en jurisprudentie. Dit vergt intensieve zelfstudie. Je traint je schriftelijke vaardigheden in het eerste semester door het schrijven van een annotatie.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

De masterspecialisatie Ondernemingsrecht is een uitstekend vertrekpunt voor een carrière in de commerciële advocatuur. Maar ook voor een toekomst in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij toezichthoudende instellingen, zoals De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. 

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld