Jari Bakx

Portretfoto Jari Bakx
De sfeer is prettig: je bent omringd door studenten die leergierig en ambitieus zijn, de docenten hebben daarmee ook zichtbaar plezier in het overdragen van hun kennis en er is ruimte voor dialoog.
Naam
Jari Bakx
Opleiding
Ondernemingsrecht
Startdatum studie
Vooropleiding
Rechtsgeleerdheid (Radboud Universiteit)

Student Jari Bakx volgt de masteropleiding Ondernemingsrecht. 

Tijdens de master ontwikkel je jezelf razendsnel. Enerzijds door de uitstekende (gast)docenten en anderzijds doordat de actualiteit continu bij de te bestuderen stof wordt betrokken. Hiermee gaat het mijns inziens veel verder dan de bachelor waar het nog wel eens aankwam op 'rijtjes leren'. Deze master biedt inzicht en kennis die je als student direct kunt toepassen. Of dat nu bij je eigen studenten- of studievereniging is, of bij een stage of bijbaan in de praktijk.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer is prettig. Je bent omringd door studenten die leergierig en ambitieus zijn. De docenten hebben daarmee ook zichtbaar plezier in het overdragen van hun kennis. Er is ruimte voor dialoog waardoor colleges uiteenlopend zijn. Stel je jezelf op als een gedreven student, dan bieden docenten je veel meer dan enkel het geven van een college. Daarnaast biedt de studieorganisatie van de master Ondernemingsrecht, NSO Eques, veel mogelijkheden. Zowel op informeel als formeel vlak haal je daarmee alles uit je master.

Wat vind je het meest uitdagend aan de masterspecialisatie? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagend is de druk die je als student mogelijk voelt. De master staat bekend als een pittige master die veel meer van een student vergt dan in de bachelor. Daarnaast verwachten bijvoorbeeld commerciële (advocaten)kantoren ook dat je presteert. Het is een uitdaging om die druk te relativeren en als het ware om te zetten in presteren. Daarom is het zo belangrijk dat je het Ondernemingsrecht leuk vindt. Zodra je aan de slag gaat en het naar je zin hebt, is de grootste uitdaging eigenlijk geen uitdaging meer.

Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?

Zelf liep ik stage bij Houthoff in Amsterdam, was ik werkzaam bij Hekkelman Advocaten in Nijmegen en werkte ik voor een internationale onderneming nabij Rotterdam. Deze master is goed te combineren met een bijbaan of stage. Ik raad dan ook iedere student aan om zo veel mogelijk te ontdekken wat bij je past door stage te lopen of een juridische bijbaan te nemen. Dat vergemakkelijkt je keuze na je afstuderen. Daarnaast verdien je er een zakcentje mee en staat het goed op je cv.

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze masterspecialisatie op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Deze master biedt je inzicht in de juridische kant van het bedrijfsleven. Wat je ook gaat doen na je master, de kennis die je opdoet komt altijd van pas. Binnen iedere onderneming wordt kennis gevraagd van het ondernemingsrecht. Door deze master te volgen kun je daarom op veel verschillende werkplekken van toegevoegde waarde zijn. Zelf wil ik starten in de commerciële advocatuur. Hoewel ik een eigen bedrijf heb op het gebied van juridische dienstverlening, zie ik in de advocatuur de kans om nog veel meer te leren en mijn kennis, inzicht en ervaring te vergroten.