Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma masterspecialisatie Ondernemingsrecht

De masterspecialisatie Ondernemingsrecht duurt één jaar, waarin je vier vakken volgt en je masterscriptie schrijft. Verder heb je 14 EC aan vrije ruimte om te vullen met vakken naar keuze of een stage. De vakken bieden je gegronde kennis op de belangrijkste terreinen van het ondernemingsrecht en bereiden je uitstekend voor op een carrière in het bedrijfsleven.

Studieprogramma

  • Studieprogramma Ondernemingsrecht

    Het studieprogramma van de masterspecialisatie Ondernemingsrecht omvat 60 EC. Je volgt drie verplichte cursussen (21 EC), één keuzecursus (7 EC), schrijft je masterscriptie (18 EC) en vult je vrije ruimte (14 EC) met keuzevakken of een stage (voor een stage ontvang je 7 EC). Hier vind je een schematische weergave van het studieprogramma.

    Let op: heb jij de pre-master Nederlands Recht gedaan? Om civiel effect te behalen moet je alleen positiefrechtelijke vakken kiezen. Meer informatie hierover vind je in de OER.

    Bekijk jaarprogramma

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie is het mogelijk om voor een periode naar het buitenland te gaan. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv. Bekijk de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. 

NB: In het studieprogramma van Ondernemingsrecht is geen specifieke ruimte gereserveerd voor een periode in het buitenland, dus houd rekening met mogelijke uitloop van je studie. 

Extra uitdaging

Wil je extra uitdaging binnen je master? Lijkt het je interessant om wetenschappelijk onderwijs te combineren met ervaring in de rechtspraktijk? Volg dan de Masterclass Burgerlijk recht. Dit mastervak is ontwikkeld in samenwerking met acht gerenommeerde advocatenkantoren.

Masterclass Burgerlijk Recht