Wat kun je ermee?

Na afronding van de opleiding ben je meester in de rechten (Master of Laws). Je beschikt over een uitstekend inzicht in het vakgebied en bent in staat om dwarsverbanden te leggen tussen de verschillende onderdelen van het ondernemingsrecht.

Arbeidsmarktperspectief

De masterspecialisatie Ondernemingsrecht is een uitstekend vertrekpunt voor een carrière in de commerciële advocatuur. Maar ook voor een toekomst in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij toezichthoudende instellingen, zoals De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. 

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Mogelijke beroepen

  • Advocaat
  • Rechter
  • Officier van justitie
  • Consultant
  • Bedrijfsjurist

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures.

Waarom doorstuderen na je master?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan op aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD-studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.