Hero image OWW
Beste Studies EW 2022

MasterOnderwijswetenschappen

Hoe leren mensen? Wat zijn de kenmerken van een goede docent? Hoe zorgen we dat leerlingen later goed functioneren in de maatschappij? Klinkt dit interessant? Dan is de master Onderwijswetenschappen echt iets voor jou!

Direct naar

Iets voor jou?

  • Wij leiden je op tot ontwerper, adviseur, beleidsmaker of onderzoeker die het onderwijs kan helpen verbeteren.
  • De master is kleinschalig, het onderwijs is sterk interactief en je docenten zijn makkelijk te bereiken.
  • Het studieprogramma combineert inzichten uit de onderwijswetenschappen, psychologie, sociologie en pedagogische wetenschappen
  • Tijdens je hele studie maak je kennis met het werkveld en ontwikkel je een eigen beroepsidentiteit.
  • Omdat je stage een vast onderdeel is van de master ben je straks goed voorbereid op de beroepspraktijk. 
  • In overleg kun je deze master in twee jaar doen, zodat je jouw studie kunt combineren met een parttime baan.
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2022’ krijgt de masteropleiding Onderwijswetenschappen aan de Radboud Universiteit een bronzen medaille.
  Waarom in Nijmegen?

  Toelatingseisen

  Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

  Toelating en inschrijving
  Gedurende de opleiding leer je hoe je je wetenschappelijke schrijfstijl kan verbeteren en raak je er meer aan gewend.
  Portret Britt van Kemenade
  Britt van Kemenade Alumnus Het verhaal van Britt
  Kennismaken

  Wat ga je leren?

  In deze master bestudeer je onderwijs op het niveau van de leerling, de leeromgeving en de maatschappij. Je bestudeert elk niveau in één of twee theoretische cursussen - die overigens veel gebruik maken van praktische werkvormen: je zit dus niet de hele tijd met je neus in de boeken! Tijdens de stage pas je de opgedane wetenschappelijke kennis toe in de praktijk. Je ervaart hoe het werkveld in elkaar steekt en leert beroepsvaardigheden die van pas komen in je verdere loopbaan. Je rondt je opleiding af met een scriptie waarin je een wetenschappelijk onderzoek uitvoert naar zelfgekozen onderwijsvraagstuk.

  Studieprogramma

  Wat kun je ermee?

  Onderwijswetenschappers hebben goede kansen om een baan op niveau te vinden. Je kunt bij uiteenlopende organisaties aan de slag; overal waar iets met onderwijs gedaan wordt, zijn onderwijswetenschappers nodig. Bij schoolbesturen, schoolbegeleidingsdiensten, onderzoeksbureaus, hbo-instellingen, universiteiten, de (lokale) overheid en organisaties als het CITO en Stichting Leerplanontwikkeling.

  Van de afgestudeerden binnen de masteropleiding Onderwijswetenschappen heeft 85% na afstuderen een baan binnen het vakgebied. Het bruto startsalaris op basis van 36 uur per week is € 2.782,-. (Bron: www.studiekeuze123.nl)

  Wat kun je ermee?

  Vragen over de studie?

  Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

  Contact

  Collegegeld

  Ga je deze master volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

  Collegegeld