Willemien Veldsink

Portretfoto Willemien Veldsink
Kijk vooral tijdens je studie naar vacatures die je aanspreken. Dan krijg je een beetje 'feeling' met hoe het werkveld eruit ziet.
Naam
Willemien Veldsink
Opleiding
Onderwijswetenschappen
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Bachelor en Master Pedagogische Wetenschappen (Radboud Universiteit)

Oud-student Willemien Veldsink studeerde Onderwijswetenschappen.

Hoe heb je de master ervaren?

Ik vond de master Onderwijswetenschappen erg leerzaam. Je werkt met echte opdrachtgevers en de eindproducten van de cursussen zijn adviesrapporten. Daarmee sluit de master goed aan op het werkveld als onderwijswetenschapper.

Wat vind je het meest uitdagend aan de master? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Het meest uitdagende vond ik de stage. Daarmee krijg je echt een inzicht in het werkveld. Juist door de vrijheid die je hebt in het soort opdracht en de praktijkervaring die je opdoet, leer je ontzettend veel.

Geef een korte omschrijving van je huidige functie en werkzaamheden. Welke vaardigheden/kennis die je hebt opgedaan tijdens je master komen van pas bij je huidige functie?

Momenteel ben ik nog op zoek naar een baan als onderwijswetenschapper. Hoewel de master alle lagen behandelt van het onderwijs, zie ik nu pas aan de vacatures hoe breed de functies als onderwijswetenschapper daadwerkelijk zijn. Van banen in het onderwijs tot aan functies bij maatschappelijke organisaties, er is zoveel te doen rondom leren en ontwikkelen!

Wat maakt het werken binnen dit vakgebied zo interessant en belangrijk?

De diversiteit aan werkzaamheden. Leren kan op alle mogelijke manieren en in alle mogelijke vormen, waardoor geen enkele baan hetzelfde zal zijn. De werkzaamheden zijn vaak breed, waardoor je ook zelf veel blijft leren in de praktijk.

Heb je een tip voor onze masterstudenten?

Kijk vooral tijdens je studie naar vacatures die je aanspreken. Dan krijg je een beetje 'feeling' met hoe het werkveld eruit ziet. Dit is overigens ook een onderdeel van het vak 'Werkveld en beroepsidentiteit'. Eventueel kan je dan je vakken en/of stage afstemmen op je interesses en bereid je jezelf goed voor op de arbeidsmarkt.