Wat kun je ermee

Arbeidsmarktperspectief

Onderwijswetenschappers hebben goede kansen om een baan op niveau te vinden. Je kunt bij uiteenlopende organisaties aan de slag; overal waar iets met onderwijs gedaan wordt, zijn onderwijswetenschappers nodig. Bij schoolbesturen, schoolbegeleidingsdiensten, onderzoeksbureaus, hbo-instellingen, universiteiten, de (lokale) overheid en organisaties als het CITO en Stichting Leerplanontwikkeling.

Mogelijke beroepen

  • Schoolbegeleider
  • Lerarenopleider
  • Toetsdeskundige
  • Beleidsmedewerker
  • Onderzoeker
  • Studieadviseur
  • Opleidingscoördinator

Ook de functies in het onderwijsveld variëren. Van ontwikkelaar van lesmateriaal tot adviseur rondom onderwijsinnovaties. Verder kun je denken aan schoolbegeleider, lerarenopleider, toetsdeskundige, beleidsmedewerker, onderzoeker, studieadviseur en opleidingscoördinator.

Arbeidsmarktgegevens

Van de afgestudeerden binnen de masteropleiding Onderwijswetenschappen heeft 85% na afstuderen een baan binnen het vakgebied. Het bruto startsalaris op basis van 36 uur per week is € 2.782,-. (Bron: www.studiekeuze123.nl). 

Radboud Career Service

Vind je het lastig om te bepalen waar je na je master aan de slag wilt? Radboud Career Service helpt je graag op weg. Ze begeleidt en ondersteunt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor onder andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures

Waarom stoppen met leren na je studietijd?

Wil je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen, ook na je studie? Dan is een post-master wellicht iets voor jou. Radboud Academy biedt vele mogelijkheden om je een leven lang te ontwikkelen en begeleidt je er graag bij. 

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek. Dat is een tijdelijke baan aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD studenten) verzorgen ook onderwijs binnen hun vakgebied.